«Φλέγεται» η ουρά της βαθμολογίας

«Φλέγεται» η ουρά της βαθμολογίας

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εκτός έδρας νίκη του Πλατανιά επί της Skoda Ξάνθης με 3-2 έμπλεξε αρκετά την κατάσταση στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Οι μισές ομάδες της Σούπερ Λίγκας, δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος, δεν έχουν καταφέρει να εξασφαλίσουν την παραμονή τους στην κατηγορία. Οσο και αν φαντάζει υπερβολικό, ακόμη και οι Λεβαδειακός και Παναιτωλικός που ισοβαθμούν στην ένατη θέση με 39 βαθμούς, έστω και με… τραβηγμένα σενάρια, μπορούν να εμπλακούν σε αγώνα μπαράζ. Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος θα διεκδικήσουν την παραμονή τους η Βέροια, ο Απόλλων, ο Πλατανιάς, η Skoda Ξάνθη, η Καλλονή, ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο Πανιώνιος, ο Παναιτωλικός και ο Λεβαδειακός.

Η Βέροια, αν και προτελευταία με 32 βαθμούς, έχει αρκετές πιθανότητες να αφήσει πίσω της τρεις ομάδες, λόγω ευκολότερου προγράμματος. Φιλοξενεί διαδοχικά Πανιώνιο και Αστέρα Τρίπολης και μπορεί να φτάσει ακόμη και τους 38 βαθμούς.

Ο Απόλλων, ο οποίος έχει έναν πόντο περισσότερο από την ομάδα της Ημαθίας, για να κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες του θα πρέπει στην 33η αγωνιστική να ξεπεράσει το εμπόδιο του Εργοτέλη. Στο φινάλε αντιμετωπίζει στο «Καραϊσκάκη» τον Ολυμπιακό και δεν μπορεί να περιμένει κάτι θετικό.

Ο Πλατανιάς έχει καταφέρει να συγκεντρώσει 34 βαθμούς και σε περίπτωση που θα νικήσει την ερχόμενη Κυριακή στα Χανιά τον Παναιτωλικό θα μπορεί να αισθάνεται σίγουρος για τη συνέχεια. Είναι βέβαιο ότι οι παίκτες του Αγγελου Αναστασιάδη θα επιθυμούν την τελευταία αγωνιστική να πάνε στη Νέα Σμύρνη χωρίς πίεση για την κατάκτηση βαθμού ή βαθμών.

Ιδιαίτερα δύσκολη αποστολή φαίνεται να έχει η Skoda Ξάνθη. Οι Θρακιώτες, οι οποίοι θα είχαν ηρεμήσει αν δεν είχαν ηττηθεί χθες από τον Πλατανιά, καλούνται να αντιμετωπίσουν στο Ηράκλειο τον ΟΦΗ και στο φινάλε φιλοξενούν τον Παναθηναϊκό, ο οποίος είναι βέβαιο ότι θα θέλει τη νίκη προκειμένου να μπει με την καλύτερη δυνατή συγκομιδή στα πλέι οφ.

Σε καλύτερη μοίρα βρίσκεται η Καλλονή, η οποία με 36 βαθμούς υποδέχεται τον αδιάφορο Πανθρακικό. Ενα τρίποντο θα τη φέρει σε θέση ισχύος, αλλά ακόμη κι αν δεν τα καταφέρει θα έχει δεύτερη ευκαιρία στην τελευταία αγωνιστική, όπου θα παίξει στο «Παγκρήτιο» με τον επίσης αδιάφορο βαθμολογικά Εργοτέλη.

Ο συνωστισμός στην ουρά είναι αποτέλεσμα και του χθεσινού αγώνα που έριξε την αυλαία της 32ης αγωνιστικής. Ο Πλατανιάς πήρε προβάδισμα με 2-0, χάρη σε γκολ των Τόρες (4΄) και Βλαχοδήμου (35΄). Οι γηπεδούχοι μείωσαν με τον Σολτάνι στο 48΄, αλλά ένα τραγικό λάθος του Χοσέμι επέτρεψε στον Κάταϊ να κάνει το 3-1 (77΄). Το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Σολάρι στο επόμενο λεπτό αναπτέρωσε τις ελπίδες της Ξάνθης, αλλά δεν άλλαξε κάτι στην τελική εικόνα του παιχνιδιού.

SKODA ΞΑΝΘΗ: Κυριακίδης, Μπέρτος, Χοσέμι, Γούτας, Μάνταλος, Ντε Γκούζμαν, Κάλβο, Μπαξεβανίδης (38΄ Τριάδης), Σολτάνι (86΄ Νάκας), Σολάρι, Παΐτο (66΄ Ράνος).

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Γιωργαλλίδης, Ινκουμ, Γιαχία, Δημήτρης, Ζαραδούκας (46΄ Θέρα), Αγκιλέρα (67΄ Γουνδουλάκης), Τετέ, Βλαχοδήμος, Κάταϊ (90΄ Σιαλμάς), Μενδρινός, Τόρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή