Τελεσίγραφο στον ΠΑΟΚ για την υπόθεση Δώνη

Τελεσίγραφο στον ΠΑΟΚ για την υπόθεση Δώνη

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προθεσμία επτά ημερών έδωσε το διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ στον ΠΑΟΚ για να διευθετήσει την οικονομική εκκρεμότητα, ύψους 509.000 ευρώ, που υπάρχει προς τον Γιώργο Δώνη! Ο «Δικέφαλος» αν δεν καταβάλει αυτό το ποσό μέχρι τις 7 Απριλίου στον Ελληνα τεχνικό, τότε κινδυνεύει με αποκλεισμό από το πρωτάθλημα και θα αφαιρούνται τρεις βαθμοί από κάθε αγώνα χωρίς να διεξαχθεί καν το παιχνίδι.

Στον ΠΑΟΚ ισχυρίζονται πως περίμεναν μια τέτοια απόφαση από το διαιτητικό δικαστήριο της ομοσπονδίας και πλέον θα συμμορφωθούν με τις αποφάσεις και θα καταβάλουν άμεσα τα χρήματα στον Δώνη, ενώ εκκρεμεί η τελεσίδικη απόφαση και για ποσό 300.000 ευρώ που αφορά τους συνεργάτες του.

Στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας πραγματοποιήθηκε έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ και εκεί αποφασίστηκε να «ανοίξει» νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έως τις 31 Ιουλίου με δυνατότητα παράτασης για έναν ακόμη μήνα. Η νέα ΑΜΚ φτάνει τα 14.850.000 ευρώ. Η τιμή διάθεσης της κάθε μετοχής είναι 0,33 ευρώ. Εφόσον καλυφθεί και αυτή η ΑΜΚ, τότε το μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ θα ανέλθει στα 52.629.497 ευρώ. Η νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου αφορά μόνο επενδυτές που μπορούν να διαθέσουν τουλάχιστον 100.000 ευρώ όπως διευκρινίστηκε από τα στελέχη της ΠΑΕ. Η λογική λέει πως και αυτήν την αύξηση θα καλύψει ο Ιβάν Σαββίδης, ώστε να είναι έτοιμος ανά πάσα ώρα και στιγμή σε ό,τι αφορά οποιαδήποτε εξέλιξη στο θέμα των χρεών.

Στη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης, μικρομέτοχοι ζήτησαν από τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Ζήση Βρύζα, να υπάρξει συνάντηση με τον Ιβάν Σαββίδη για να συζητήσουν θέματα που αφορούν τη λειτουργία της ομάδας, όπως προσφάτως έγινε με τους οργανωμένους οπαδούς.

Επίσης, ο Βρύζας ρωτήθηκε για ποιο λόγο ο Ολυμπιακός παίρνει ανερχόμενα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου και ο ΠΑΟΚ όχι, και απάντησε πως «το προηγούμενο διάστημα η οικονομική κυριαρχία του Ολυμπιακού ήταν μεγάλη, την ώρα που εμείς είχαμε μεγάλη πίεση και πολλά προβλήματα. Συνεπώς, ήταν δύσκολο να τον κοντράρουμε σε αυτό το επίπεδο. Αυτό του έδωσε τη δυνατότητα να κινείται στην αγορά έχοντας πλεονέκτημα και να παίρνει ουσιαστικά όποιον παίκτη θέλει. Να είστε σίγουροι πως από εδώ και πέρα, όποιος ποδοσφαιριστής πληροί τις προϋποθέσεις μας, θα κινηθούμε για την απόκτησή του».

Ρωτήθηκε και για την περίπτωση του Ολαϊτάν, που χάθηκε για 300.00 ευρώ, και απάντησε πως η Μαρία Γκοντσάρεβα, στενή συνεργάτις του Ιβάν Σαββίδη για τα οικονομικά, θεώρησε πως ήταν πολλά τα χρήματα για τον συγκεκριμένο παίκτη.

Ερώτηση έγινε και για τον ορισμό του Καλογερόπουλου στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» και ο Βρύζας τοποθετήθηκε λέγοντας πως «ξέρουμε περί τίνος πρόκειται και θα κοιτάξουμε να προετοιμαστούμε κατάλληλα και να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να προστατεύσουμε την ομάδα».

Σε αγωνιστικό επίπεδο, ο Γιώργος Γεωργιάδης είδε στη χθεσινή προπόνηση αυτό που ήθελε, δηλαδή τον Λούκας να ολοκληρώνει το ομαδικό πρόγραμμα χωρίς ενοχλήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή