«Ασημένια» με αιχμές η Πρεβολαράκη

«Ασημένια» με αιχμές η Πρεβολαράκη

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία 53κ. κατέκτησε η Μαρία Πρεβολαράκη στην πόλη Βάνταα της Φινλανδίας, όπου διεξάγονται τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα ελευθέρας (ανδρών – γυναικών) και ελληνορωμαϊκής. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια στον τελικό ηττήθηκε με 6-2 από τη Ρωσίδα, Μαρία Γκουρόβα.

Ωστόσο, αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις της αμέσως μετά την κατάκτηση του μεταλλίου: «Μπήκα στον τελικό με καλή διάθεση. Ενιωθα καλά, όμως ήξερα ότι απέναντί μου είχα μια έμπειρη αθλήτρια. Μπήκα στον ρυθμό της και δυστυχώς παρασύρθηκα, με αποτέλεσμα να έρθει αυτή η ήττα. Δεν στεναχωριέμαι όμως, γιατί παρά τα προβλήματα υγείας που είχα, κατάφερα να είμαι παρούσα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Με τη βοήθεια και του φυσιοθεραπευτή μου, του Παναγιώτη Βεκρή, μπόρεσα να έρθω στη Φινλανδία και να πάρω αυτό το μετάλλιο. Τώρα το μόνο που χρειάζομαι είναι ξεκούραση. Αφιερώνω αυτό το μετάλλιο στην Ελλάδα και ας πληγώνει τόσο πολύ τους αθλητές της. Νιώθουμε μόνοι και ειδικά μετά τα όσα εξήγγειλε η Πολιτεία, θα μείνουμε ακόμη πιο πολύ στο περιθώριο. Ολοι θέλουν τα μετάλλια, όμως κανείς δεν είναι σε θέση να τα επιβραβεύσει. Η ελληνική πάλη και ο ελληνικός αθλητισμός πρέπει και αξίζει να είναι σε περίοπτη θέση μέσα στην κοινωνία. Η Πολιτεία δεν πρέπει να μας εγκαταλείψει. Εστω και αυτή τη στιγμή, πρέπει να δείξει ότι σέβεται τον καθημερινό μας αγώνα. Δεν είμαστε τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού».

Η Πρεβολαράκη, στη νέα Ολυμπιακή κατηγορία των 53 κιλών, έφτασε στον τελικό με τρεις σερί νίκες. Αρχικά επικράτησε 10-4 της Φραντσέσκα Μόρι από την Ιταλία, στη συνέχεια νίκησε με τεχνική πτώση την Πατιμάτ Μπαγκομεντόβα από το Αζερμπαϊτζάν, ενώ στον ημιτελικό νίκησε με 12-1 την Ανα Μαρία Παβάλ από τη Ρουμανία. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, που εκτός του ασημένιου μεταλλίου θα κερδίσει και αρκετές θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη των 53 κιλών. Τον περασμένο μήνα βρισκόταν στο Νο7.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή