Ατλέτικο και Λίβερπουλ κόντρα στο «κατεστημένο»

Ατλέτικο και Λίβερπουλ κόντρα στο «κατεστημένο»

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κάποια (πανάκριβη) γωνιά του δυτικού Λονδίνου ο στράικερ της Τσέλσι Φερνάντο Τόρες θα πρέπει να αναλογίζεται ότι παρότι έχει κατακτήσει τα πάντα με την εθνική Ισπανίας κι έως και το Τσάμπιονς Λιγκ με την Τσέλσι, δεν έχει ποτέ του ώς τώρα κατακτήσει πρωτάθλημα, την ώρα που οι πρώην ομάδες του, η Ατλέτικο Μαδρίτης κι η Λίβερπουλ είναι πρωτοπόρες σε Ισπανία και Αγγλία αντίστοιχα. Η μεν Ατλέτικο Μαδρίτης, με καθοδηγητή τον αξιοσέβαστο πλέον Ντιέγκο Σιμεόνε στον πάγκο της, βρίσκεται όχι μόνο στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ με αξιώσεις να αποκλείσει την Μπαρτσελόνα, αλλά προηγείται στη Λα Λίγκα χάρη στο ομοιογενές της σύνολο και τον σπουδαίο Βέλγο τερματοφύλακα Τιμπό Κουρτουά που έχει δανεικό από… τη σημερινή ομάδα του Τόρες.

Είναι μάλιστα τόσο εντυπωσιακή η Ατλέτικο, ώστε έχει υποχρεώσει τη βασίλισσα Ρεάλ να πέσει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας καταφέρνοντας ακόμη και να τη νικήσει μέσα στο Μπερναμπέου, ενώ είναι κι αήττητη από την Μπάρτσα φέτος με τέσσερις ισοπαλίες σε ισάριθμους αγώνες για όλες τις διοργανώσεις. H ομάδα των… «Ντιέγκων», δηλαδή του τεχνικού Ντιέγκο Σιμεόνε, του αρχισκόρερ Ισπανοβραζιλιάνου Ντιέγκο Σίλβα και του Βραζιλιάνου Ντιέγκο, σκόρερ ενός εκπληκτικού γκολ την Τρίτη στο Καμπ Νου για το Τσάμπιονς Λιγκ, φαντάζει ικανή να κάνει το απίστευτο και να μπει σφήνα στους δύο γίγαντες του ισπανικού ποδοσφαίρου κατακτώντας τον τίτλο, διαθέτοντας την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος. Η δε Λίβερπουλ πετάει από νίκη σε νίκη, και μοιάζει απελευθερωμένη από την κατάρα του σερ Αλεξ Φέργκιουσον: Οταν ο Σκωτσέζος είχε ρωτηθεί ποιος ήταν ο απώτερος σκοπός του στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, απάντησε ότι ήθελε να ρίξει τη Λίβερπουλ από τον θρόνο της, ως η ομάδα με τα περισσότερα πρωταθλήματα (18). Η Γιουνάιτεντ κατάφερε να προσπεράσει τους «ρεντς» σε τίτλους (φτάνοντας τους 20) χάρη στην κυριαρχία της από την καθιέρωση της Πρέμιερ Λιγκ. Ομως φέτος ο σερ Αλεξ δεν είναι πια στον πάγκο της Γιουνάιτεντ και η αρμάδα του Μπρένταν Ρότζερς, με ναυαρχίδα τον εκπληκτικό Λουίς Σουάρες των 29 γκολ, έχει πάρει ρότα τίτλου, τον οποίον έχει στερηθεί μετά το 1990. Επιπλέον οι δικαστικές αρχές άνοιξαν ξανά τον φάκελο της τραγωδίας του Χίλσμπορο το 1989, όταν έχασαν τη ζωή τους 96 οπαδοί της Λίβερπουλ, για να απαντήσουν στο ερώτημα εάν μπορούσε να αποφευχθεί. Η δικαίωση των θυμάτων του Χίλσμπορο αποτελεί μεγάλη επιθυμία και του αρχηγού της Λίβερπουλ, Στίβεν Τζέραρντ, που επίσης δεν έχει καταφέρει ποτέ να σηκώσει πρωτάθλημα. Ετσι φέτος ίσως έρθει η στιγμή που όχι μόνο θα επέλθει δικαιοσύνη για τους 96 νεκρούς του γηπέδου του Σέφιλντ, αλλά και θα στεφθεί επιτέλους πρωταθλητής ο σπουδαίος Αγγλος μέσος. Εκτός πια κι αν ο Τόρες έλθει από το ενδιάμεσο πάγκου και εξέδρας όπου βρίσκεται και οδηγήσει την Τσέλσι στον τίτλο για να σπάσει την… κακοτυχία του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή