Εχει ακόμη δρόμο

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι λογαριασμοί έμειναν ανοιχτοί και θα κλείσουν οριστικά τη Μεγάλη Τετάρτη στην Τούμπα. Σε ένα παιχνίδι που θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη, όχι για την ποιότητά του, αλλά για τις αποφάσεις της διαιτησίας, ο Ολυμπιακός νίκησε τον ΠΑΟΚ 2-1 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», και αυτό μετατρέπει τη ρεβάνς σε… πόλεμο.

Θα μπορούσε να είναι διαφορετικό το αποτέλεσμα –με βάση την εικόνα του αγώνα και τις τελικές προσπάθειες– και οι «ερυθρόλευκοι» να πήγαιναν στη Θεσσαλονίκη για μια απλή εκδρομή, αφού βρέθηκαν μπροστά στο με 2-0 στα πρώτα έντεκα λεπτά. Η μείωση του σκορ, στο 33΄ από τον Αθανασιάδη, στην πρώτη, αλλά και τελευταία επίθεση των φιλοξενουμένων σε όλο το ματς, έμελλε να είναι η αφετηρία του σόου που έκανε πρωταγωνιστή τον διαιτητή Καλογερόπουλο.

Το τι έγινε είναι γνωστό. Οι ερμηνείες που μπορούν να δοθούν για τις αποφάσεις του διαιτητή… πολύχρωμες. Εκείνο που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, είναι πως και οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να συνεχίσουν με λιγότερους παίκτες. Και ο ΠΑΟΚ με εννέα και ο Ολυμπιακός με δέκα. Ομως ήταν δυνατόν, σύμφωνα με το πνεύμα του νόμου, να ισοσκελιστεί ο λογαριασμός με… γομολάστιχα στις κάρτες και να αφεθούν και οι δύο με έντεκα. Και αυτό ήταν μέσα στο πλαίσιο της… ορθολογικής σκέψης, μιας διαιτησίας που αφήνει το παιχνίδι να εξελιχθεί χωρίς αριθμητικές διαφορές. Δεν ήταν δα και φάση α λα Ινσαουράλδε στο παιχνίδι πρωταθλήματος μεταξύ των δύο ομάδων στη Θεσσαλονίκη, με διαιτητή τον Κάκο!

Η συνέχεια στα αποδυτήρια και στις συνεντεύξεις Τύπου των δύο προπονητών είναι αλήθεια πως παρουσίασε τεράστιο ενδιαφέρον. Στη δήλωση του κ. Γεωργιάδη, «εύχομαι στη ρεβάνς να μη δοθούν ούτε πέναλτι ούτε κόκκινες κάρτες», μπορούν να δοθούν δύο ερμηνείες. Η πρώτη, να θεωρηθεί «κατηγορώ» κατά του διαιτητή για τις αποφάσεις του, που ανάγκασαν την ομάδα του σε μαζική άμυνα, λόγω αριθμητικού μειονεκτήματος, και η δεύτερη, «προειδοποίηση» σε αυτόν που θα επιλεγεί να σφυρίξει τη ρεβάνς. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, ο οποίος χωρίς δόση ειρωνείας παραδέχτηκε την ανωτερότητα του Ολυμπιακού ως ομάδας και θεώρησε άδικο τον αποκλεισμό του από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ, δεν μπήκε στη διαδικασία επεξηγήσεων.

Από την πλευρά του ο Μίτσελ, ενοχλημένος κάπως από τις ερωτήσεις, με άνεση μπροστά στους εκπροσώπους του Τύπου, αφού έχει διατελέσει συνάδελφός τους, δεν έκρυψε την απορία του, αν ήταν αυτός νικητής του αγώνα ή ο αντίπαλός του. Πάντως, δεν άφησε αναπάντητη τη δήλωση του συναδέλφου του, με μια… ντρίπλα: «Δείτε τι είπα στην Τούμπα. Δεν μίλησα. Ούτε καν για τον Κάκο».

Πλέον, είναι σίγουρο πως η ρεβάνς δεν θα είναι ένα… απλό παιχνίδι. Πιστεύω πως θα μας απασχολήσει πολύ περισσότερο, πριν από την έναρξή του και μετά τη λήξη του. Και να είστε σίγουροι πως όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμά του, το ενδιαφέρον θα εστιαστεί, όχι σε αυτό, αλλά στα παρελκόμενά του…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή