Οι αλλαγές συνεχίζονται…

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ μπορεί να χαρακτηριστεί «πρωτάθλημα–ακορντεόν» όσον αφορά τον αριθμό των ομάδων που μετέχουν κάθε χρόνο σε αυτό.

Χαρακτηριστικό της σύγχυσης και της πρόχειρης οργάνωσης είναι ότι ο αριθμός των ομάδων στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα προβλέπεται να αλλάξει πέντε φορές σε έξι χρόνια (βλ. «Κ» 19/1/2014).

Φέτος ήταν η «extra large» μορφή της Φούτμπολ Λιγκ με δύο ομίλους των 14 ομάδων, σε αντίθεση με πέρυσι που διεξήχθη με 21 ομάδες και πρόπερσι που διεξήχθη με 18.

Το ίδιο, δηλαδή δύο όμιλοι των 14 ομάδων, προβλέπεται και για του χρόνου, αν και τέθηκε θέμα να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα φέτος και το επόμενο πρωτάθλημα να γίνει με δύο ομίλους των 17 ομάδων!

Είκοσι ομάδες

Ομως, από το 2015-2016 προβλέπεται μείωση και διεξαγωγή του πρωταθλήματος με 20 ομάδες. Αυτό σημαίνει ότι από το επόμενο πρωτάθλημα θα υποβιβαστούν συνολικά 14 ομάδες. Δηλαδή οι μισές θα πέσουν στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα και θα ανέβουν έξι από αυτό.

Το γεγονός ότι οι μισές ομάδες του πρωταθλήματος θα υποβιβαστούν πέραν της… πρωτοτυπίας που έχει, εγείρει εύλογα ερωτήματα για θέματα αξιοπιστίας.

Τέλος, το πρωτάθλημα της περιόδου 2017-2018 προβλέπεται να διεξαχθεί με 18 ομάδες, επιστρέφοντας, έπειτα από συνεχείς αυξομειώσεις, στα επίπεδα του 2011-2012.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή