Ισημερινός: Με ισχυρό κίνητρο διάκρισης

Ισημερινός: Με ισχυρό κίνητρο διάκρισης

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θεωρείται ως η πιο αδύναμη από τις έξι εκπροσώπους της Λατινικής Αμερικής στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Ο Ισημερινός δεν έχει την αίγλη της «οικοδέσποινας», της Αργεντινής, της Ουρουγουάης, της Κολομβίας ή της Χιλής, έχει, όμως, κάθε δικαίωμα να ελπίζει στην υπέρβαση. Η πρόκριση στους «16» από τον Ε΄ όμιλο κάθε άλλο παρά ανέφικτη είναι για την ομάδα του ομοσπονδιακού τεχνικού, Ρεϊνάλδο Ρουέδα, ο οποίος ετοιμάζεται για τη δεύτερη συνεχόμενη παρουσία του σε Μουντιάλ, μετά από εκείνη του 2010 με την Ονδούρα.

Το κίνητρο των «τρικολόρ» για διάκριση είναι ακόμη μεγαλύτερο έπειτα από τον απροσδόκητο χαμό του Κριστιάν Μπενίτεθ στις 29 Ιουλίου 2013. Σε ηλικία 27 ετών (58 συμμετοχές – 24 γκολ με το εθνόσημο) ο Μπενίτεθ είχε αφήσει την τελευταία του πνοή, έπειτα από ανακοπή καρδιάς, λίγες ημέρες μετά την υπογραφή του στην Αλ Τζάις του Κατάρ. Πρόθεση της Ομοσπονδίας της χώρας ήταν να παραταχθεί η ομάδα στη Βραζιλία χωρίς το νούμερο 11, ως ένδειξη τιμής στον Μπενίτεθ αλλά οι κανονισμοί της FIFA απέτρεψαν μία τέτοια κίνηση.

Ο Ισημερινός συμμετείχε για πρώτη φορά σε τελική φάση παγκοσμίου κυπέλλου μόλις το 2002 και η παρθενική του παρουσία συνοδεύτηκε από αξιοπρεπείς εμφανίσεις και μία νίκη επί της Κροατίας. Διπλασίασε τις συμμετοχές του το 2006, όταν και προκρίθηκε στην φάση των «16», πίσω από τη Γερμανία και μπροστά από Πολωνία και Κόστα Ρίκα. Μάλιστα, στον νοκ άουτ αγώνα είχε δυσκολέψει αρκετά την Αγγλία η οποία είχε πάρει τη νίκη με 1-0. Τότε, τον «Γόρδιο Δεσμό» είχε λύσει ο Ντέιβιντ Μπέκαμ με εκπληκτική απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 60΄. Μετά την απουσία από τα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής, το 2010, ο Ισημερινός επανέρχεται στο προσκήνιο με σκοπό να κάνει ένα ακόμη βήμα προς την καταξίωση. Στο ρόστερ του ξεχωρίζει ο Αντόνιο Βαλέντσια της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και οι Κριστιάν Νομπόα της Δυναμό Μόσχας και Φελίπε Καϊσέδο της Αλ Τζαζίρα. Οι τρεις τους είναι υπεύθυνοι για την επιθετική λειτουργία των «τρικολόρ», η οποία αποτελεί και το δυνατό της σημείο.

Οι περισσότεροι παίκτες του Ισημερινού αγωνίζονται στο εγχώριο πρωτάθλημα ή σε αυτό του Μεξικού και μία διοργάνωση όπως το Μουντιάλ αποτελεί πρώτης τάξεως ευκαιρία να κάνουν γνωστά τα ονόματά τους και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Αλλωστε, η ομάδα του Ρουέδα έχει αρκετά μικρό μέσο όρο ηλικίας, γεγονός βέβαια που έχει και τη θετική και την αρνητική του πλευρά.

Ο Ισημερινός πήρε την πρόκριση για τα γήπεδα της σχεδόν γειτονικής Βραζιλίας από την τέταρτη θέση του προκριματικού ομίλου της ζώνης της Λατινικής Αμερικής (CONMEBOL). Τερμάτισε πίσω από τις Αργεντινή, Χιλή, Κολομβία και ισοβάθμησε με την Ουρουγουάη, η οποία όμως κατετάγη πέμπτη αφού υστερούσε στην ισοβαθμία και αναγκάστηκε να δώσει αγώνα μπαράζ, σε αντίθεση με τους «τρικολόρ». Η ομάδα του Ρουέδα σημείωσε στον όμιλο 7 νίκες, 4 ισοπαλίες και 5 ήττες.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή