Ισχυρό κίνητρο για τους «αιώνιους»

Ισχυρό κίνητρο για τους «αιώνιους»

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πέμπτη «μονομαχία» Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού και δεύτερη στην Ευρωλίγκα, μεθαύριο στο Νέο Φάληρο, κάθε άλλο παρά θα έχει ως μοναδικό κίνητρο την υπεράσπιση του γοήτρου τους, ύστερα από την εξασφάλιση της πρόκρισης στα πλέι οφ που αποτελεί μια ακόμα επιτυχία των Ελλήνων πρωταθλητών Ευρώπης, τα τρία τελευταία χρόνια.

Ο νικητής θα κατακτήσει την τρίτη θέση και μπορεί να διαλέξει αντίπαλο, καθώς σύμφωνα με το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής στον άλλο όμιλο της φάσης των «16», η Ρεάλ και η ΤΣΣΚΑ, δεν θα αλλάξουν την πρώτη και τη δεύτερη θέση που κατέχουν, αντίστοιχα, παρά την ισοβαθμία τους. Την Παρασκευή, οι Μαδριλένοι θα παίξουν με την αδιάφορη Ζαλγκίρις, στο Κάουνας και οι Μοσχοβίτες στο Τελ Αβίβ με την επίσης αδιάφορη Μακάμπι που έχει προκριθεί και θα αντιμετωπίσει την Αρμάνι Μιλάνου. Ακόμα και η Ευρωλίγκα με τον χθεσινό ορισμό των ημερομηνιών για τους προημιτελικούς αγώνες που θα «χαράξουν» τον δρόμο πρόκρισης στο φάιναλ φορ του Μιλάνου, «προεξόφλησε» την κατάκτηση της πρώτης θέσης από τη Ρεάλ και όρισε τον πρώτο αγώνα της, τη Μεγάλη Τρίτη, όπως έκανε και με την Μπαρτσελόνα. Δύο ημέρες μετά θα διεξαχθεί ο δεύτερος αγώνας των πλέι οφ και πάλι στην έδρα των ομάδων που τερμάτισαν πρώτες στη φάση των «16», ενώ τη Μ. Τετάρτη και τη Μ. Παρασκευή, οι δεύτερες ομάδες των ομίλων θα υποδεχτούν αυτές που θα καταταγούν στην τρίτη.

Το ντέρμπι στο ΣΕΦ δεν θα είναι διαδικαστικού χαρακτήρα και οι οπαδοί του Ολυμπιακού εξάντλησαν τα 12.000 εισιτήρια που διατέθηκαν, σε διάστημα τριών ωρών. Επίσης, όπως επισήμανε ο Δημήτρης Διαμαντίδης στην ιστοσελίδα της GBA (Greek Basketball Academy): «Είναι ένας αγώνας που θα κρίνει την τρίτη θέση στον όμιλο, αλλά και βαθμολογικό ενδιαφέρον να μην υπήρχε, αυτά τα παιχνίδια έχουν, πάντα, τις δικές τους ιδιαιτερότητες».

• Τα αποτελέσματα της Α1 ανδρών: Απόλλων Π. – Ν. Κηφισιά 75-67, Ρέθυμνο – Πανιώνιος 64-67, ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 71-82, Ολυμπιακός – ΚΑΟΔ 83-71, Κολοσσός – Ηλυσιακός 72-60, Ικαρος – Αρης 77-88, Πανελευσινιακός – Τρίκαλα 94-77.

• Επεισόδιο με τους οπαδούς της Χάποελ Τελ Αβίβ είχε χθες ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης. Ο διεθνής σέντερ όρμηξε στις κερκίδες μετά το τέλος του αγώνα με τη Μακάμπι, αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στις ύβρεις των αντιπάλων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή