Aτλέτικο και Μπάγερν στους «4»

Aτλέτικο και Μπάγερν στους «4»

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Η Ατλέτικο Μαδρίτης  και η Μπάγερν Μονάχου ακολούθησαν τις Τσέλσι και Ρεάλ Μαδρίτης στους ημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Ατλέτικο επικράτησε με 1-0 της Μπαρτσελόνα και προκρίθηκε στους «4» ύστερα από 40 χρόνια, ενώ η πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπάγερν επιβλήθηκε της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 3-1 και θα βρεθεί κι αυτή στην αυριανή κλήρωση.

Στη Μαδρίτη, μέχρι το 20΄, μία ομάδα υπήρχε στο γήπεδο, αφού οι γηπεδούχοι στρίμωξαν στα σχοινιά τους Καταλανούς, οι οποίοι είδαν την μπάλα να καταλήγει τρεις φορές στο δοκάρι του Πίντο και μία στα δίχτυα του. Μόλις στο 4΄ ο Αντριάν σημάδεψε το δοκάρι και στη συνέχεια της φάσης ο Κόκε έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του. Στο 11΄ ήταν η σειρά του Βίγια να σουτάρει λίγα εκατοστά πιο πάνω από εκεί που έπρεπε, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 19΄ τριπλασίασε τα δοκάρια της ομάδας του. Η Μπαρτσελόνα, αφού συνήλθε από τα απανωτά χτυπήματα των Μαδριλένων, ανέκτησε την κατοχή της μπάλας, εφαρμόζοντας τον γνωστό της τρόπο παιχνιδιού. Δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες, όμως, η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε ήταν καλά στημένη στην άμυνα και απειλούσε στις αντεπιθέσεις.

 Μάλιστα, στο 70΄ ο Γκάμπι βρέθηκε μόνος του προ του Πίντο, αλλά το πλασέ του ήταν κακό. Με τους Μέσι, Νεϊμάρ και Ινιέστα σε κακή βραδιά, η Μπαρτσελόνα αρκέστηκε σε κάποιες ανορθόδοξες σέντρες, που δεν είχαν αποτέλεσμα. Η σημαντικότερη ευκαιρία της προήλθε από κεφαλιά του Νεϊμάρ στο 78΄.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡIΤΗΣ: Κουρτουά, Χουανφράν, Μιράντα, Γοδίν, Φελίπε, Γκάμπι, Κόκε, Τιάγκο, Ραούλ Γκαρσία, Αντριάν (62΄ Ντιέγκο), Βίγια (79΄ Ροντρίγκες).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Πίντο, Μασεράνο, Μπαρτρά, Μπουσκέτς, Αλμπα, Αλβες, Φάμπρεγκας (61΄ Σάντσες), Τσάβι, Ινιέστα (72΄ Πέδρο), Μέσι, Νεϊμάρ.

Στο Μόναχο ο αγώνας ξεκίνησε στο… 57΄. Σε εκείνο το σημείο, ο Εβρα με ένα εκπληκτικό σουτ έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» του Νόιερ και έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στην Μάντσεστερ. Όχι για πολύ, όμως, αφού λίγα δευτερόλεπτα αργότερα οι Βαυαροί γύρισαν τον διακόπτη και έφθασαν αμέσως στην ισοφάριση με κεφαλιά του Μάντζουκιτς (59΄). Οι Άγγλοι πιάστηκαν στον ύπνο και για δεύτερη φορά στο 68΄, όταν ο Ρόμπεν πάσαρε στον Μίλερ ο οποίος μέσα από την περιοχή έκανε το 2-1. Οι παίκτες του Μόγιες δεν είχαν άλλη επιλογή από το να επιτεθούν και το πλήρωσαν στο 76΄, όταν ο Ρόμπεν έκανε το 3-1.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Λαμ, Ντάντε, Αλάμπα, Μπόατενγκ, Κρόος, Μίλερ (84΄ Πιζάρο), Ριμπερί, Γκέτσε (65΄ Ραφίνια), Ρόμπεν, Μάντζουκιτς.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ: Ντε Χέα, Τζόουνς, Σμόλινγκ, Βίντιτς, Εβρά, Φλέτσερ (74΄ Τσιτσαρίτο), Κάρικ, Βαλέντσια, Ρούνι, Καγκάβα, Γουέλμπεκ (81΄ Γιανουζάι).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή