Τέλος η κολύμβηση για τον Θορπ

Τέλος η κολύμβηση για τον Θορπ

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οριστικό τέλος στη λαμπρή καριέρα τού Ιαν Θορπ στις πισίνες έδωσαν δύο σοβαρές ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις που υπέστη ο 31χρονος Αυστραλός κατά τη νοσηλεία του έπειτα από εγχείρηση στον ώμο, σύμφωνα με τον ατζέντη του, που όμως διέψευσε τις φήμες ότι ο πέντε φορές χρυσός Ολυμπιονίκης κινδυνεύει να χάσει το αριστερό του χέρι ή ότι είναι στην εντατική.

«Αυτά είναι θεωρίες του Τύπου. Στην πραγματικότητα έχει κάποια μόλυνση και όπως καθετί τέτοιας φύσεως πρέπει να αντιμετωπιστεί σοβαρά. Αν και είναι σοβαρό, κανείς δεν του έχει πει κάτι περί πιθανότητας αδυναμίας χρήσης του χεριού του ή κάτι τέτοιο», δήλωσε ο μάνατζερ του Θορπ, Τζέιμς Ερσκιν.

Ο ίδιος εξήγησε ότι ο «Θορπίντο» [λογοπαίγνιο με την τορπίλη] έπεσε και χτύπησε άσχημα τον ώμο του στο σπίτι του στην Αυστραλία πριν από μερικούς μήνες και δεν πρόκειται να ξαναρχίσει να κολυμπά επαγγελματικά. «Τσάκισε τον ώμο του. Δεν ξέρω τι ακριβώς μέρος του ώμου του έσπασε, αλλά είδα τις ακτινογραφίες, και με τις λάμες και τα καρφιά που του έχουν βάλει είναι σαν τον βιονικό άνδρα», είπε ο κ. Ερσκιν. «Μετά δυσκολίας σηκώνεται από το κρεβάτι για να πάει στην τουαλέτα, συνεπώς όχι, δεν θα επιστρέψει πια στην κολύμβηση».

Ο Θορπ κατέκτησε τρία χρυσά και δύο ασημένια ολυμπιακά μετάλλια στο Σίδνεϊ το 2000, ενώ στην Αθήνα πήρε δύο χρυσά, ένα ασημένιο κι ένα χάλκινο μετάλλιο τέσσερα χρόνια αργότερα. Εγκατέλειψε την ενεργό δράση το 2006, όμως επανήλθε το 2011 ελπίζοντας σε μια θεαματική επιστροφή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012. Το Λονδίνο όμως έμεινε ένα όνειρο για τον Θορπ, που δεν κατάφερε να προκριθεί κι από τότε δεν έχει αγωνιστεί ξανά.

Τον Φεβρουάριο ο Αυστραλός είχε εισαχθεί σε κέντρο αποτοξίνωσης με συμπτώματα κατάθλιψης όταν η αστυνομία του Σίδνεϊ τον εντόπισε να συμπεριφέρεται περίεργα στον δρόμο, δίπλα σε ένα αυτοκίνητο. Είχε πάρει αντικαταθλιπτικά φάρμακα και τη θεραπεία του για τον ώμο, δεν είχε όμως καταναλώσει αλκοόλ.

Τώρα είναι καλά στο κρεβάτι του στην κλινική, σύμφωνα με τον ατζέντη του: «Παίρνει αντιβιοτικά, αλλά είναι σε καλή διάθεση. Θα είναι στους Αγώνες της [Βρετανικής] Κοινοπολιτείας, αλλά μόνο ως σχολιαστής στο BBC», είπε ο κ. Ερσκιν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή