Τζάμπολ με φόντο Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ

Τζάμπολ με φόντο Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ

3' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κίνητρο  της νίκης για τον γηπεδούχο Ολυμπιακό και τον φιλοξενούμενο Παναθηναϊκό (21.45) στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των «16» της Ευρωλίγκας δημιουργείται εκτός του γοήτρου και από την κατάκτηση της 3ης θέσης του ομίλου τους. Ωστόσο, στα πλέι οφ που ακολουθούν, θα αποδειχτεί για ποια από τις δύο ελληνικές ομάδες, θα είναι η καλύτερη «διασταύρωση»: με τη Ρεάλ ή την ΤΣΣΚΑ.

Η πέμπτη, κατά σειρά, «μονομαχία» των «ερυθρόλευκων» και των «πράσινων» στη φετινή περίοδο και σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις, θα αποτελέσει το καλύτερο τεστ για τη δυναμικότητα και την ψυχολογία τους, πριν από τους δύο αγώνες των πλέι οφ που θα δώσουν στη Μόσχα και στη Μαδρίτη, από τη Μ. Τρίτη μέχρι και τη Μ. Παρασκευή. Η χρονική συγκυρία διεξαγωγής των πλέι οφ και σε συνδυασμό με το μειονέκτημα έδρας των δύο ελληνικών ομάδων, δίνουν τον χαρακτηρισμό του «Γολγοθά».

Από την τελευταία αναμέτρηση των «αιωνίων» στον πρώτο γύρο του Toπ-16 έχουν περάσει 50 ημέρες και απόψε στο κατάμεστο ΣΕΦ, αμφότεροι θα εμφανιστούν με μια αλλαγή στη 12άδα τους (ο Σερμαντίνι για τον Ολυμπιακό και ο Ράιτ για τον ΠΑΟ).

Για τον Ολυμπιακό, η νίκη θα έχει ειδικό «βάρος» για τρεις λόγους. Πρώτον, γιατί ενώπιον των οπαδών του και όχι όπως στο «βουβό» -λόγω τιμωρίας-ΣΕΦ- πριν από 7 μήνες για την πρεμιέρα του ελληνικού πρωταθλήματος, επιβάλλεται να επικρατήσει του «αιώνιου» αντιπάλου του για δεύτερη, μόλις, φορά και θα τονώσει σημαντικά την πεποίθηση για την αγωνιστική ταυτότητά του.

Δεύτερον, γιατί ξεπερνώντας τους τραυματισμούς 3 βασικών στελεχών του (Σπανούλης, Περπέρογλου, Πρίντεζης), θα παραταχθεί πλήρης απέναντι στη Ρεάλ ή την ΤΣΣΚΑ και με ενισχυμένα ψυχολογικά αποθέματα, ώστε να αγωνισθεί με τον χαρακτήρα του δις πρωταθλητή Ευρώπης και να προκριθεί στο φάιναλ φορ. Ο Περπέρογλου θα είναι στη 12άδα, αλλά δεν θα συμβεί το ίδιο με τον Πρίντεζη. Νέο πρόσωπο στον «εμφύλιο» θα είναι ο προπονητής Φραγκίσκος Αλβέρτης που έχει «κληρονομήσει» από τον προκάτοχό του, Αργύρη Πεδουλάκη, τις εφτά νίκες στα 10 ντέρμπι με τους Πειραιώτες, συμπεριλαμβανομένης και της περσινής περιόδου. Ο Λάσμε ταλαιπωρείται από ίωση, δεν προπονήθηκε χθες και θα επανεξετασθεί το πρωί.

Στην κοινή συνέντευξή τους για το τηλεοπτικό κανάλι της Ευρωλίγκας, ο Μπαρτζώκας και ο Αλβέρτης συμφώνησαν ότι η πρόκριση στα πλέι οφ ήταν ψυχοφθόρα, λόγω του δύσκολου και αμφίρροπου ομίλου, αλλά ο πήχυς των στόχων τοποθετείται, πλέον, στη συμμετοχή στο φάιναλ φορ του Μιλάνου. «Οι φίλαθλοι των δύο ομάδων σκέφτονται διαφορετικά. Νιώθω ότι η πρόκρισή μας στα πλέι οφ ήταν ένας πολύ σημαντικός στόχος. Ηταν το λιγότερο δυνατό, όμως δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί, ενώ οι προσδοκίες εξακολουθούν να είναι μεγάλες» είπε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, ενώ ο Αλβέρτης υποστήριξε: «Εχουμε πολύ μεγάλη ιστορία στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και οι προσδοκίες παραμένουν, πάντα, μεγάλες. Το πρώτο που έκανα ήταν να καταλάβουν οι παίκτες ότι αξίζουν κάτι παραπάνω».

Η Μακάμπι στηρίζει «Σόφο»

Κεντρικό πρόσωπο στο μπάσκετ του Ισραήλ και όχι μόνο έγινε ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης με αφορμή το επεισόδιο που είχε στο τέλος του αγώνα της Μακάμπι με τη Χάποελ Τελ Αβίβ, όταν και επιτέθηκε σε οπαδό της αντίπαλης ομάδας! Ο διεθνής σέντερ κινδυνεύει με αποκλεισμό οκτώ αγωνιστικών, πρόστιμο 11.500 ευρώ και 40 ώρες κοινωνικής εργασίας, αν τελικά γίνει δεκτή η εισήγηση του αθλητικού δικαστή. «Στην καριέρα μου έχω αγωνιστεί πολλές φορές σε εχθρικές έδρες, αλλά είναι η πρώτη φορά που έχασα την ψυχραιμία μου και ξέσπασα. Εβριζαν εμένα, τη μητέρα μου, τη σύζυγό μου. Οταν έβρισαν και τα παιδιά μου, έχασα τον έλεγχο. Αντιλαμβάνομαι πως ένας επαγγελματίας που εκπροσωπεί τη χώρα του και μια σεβαστή ομάδα σαν τη Μακάμπι δεν πρέπει να αντιδρά έτσι και αισθάνομαι άσχημα γι’ αυτό. Ομως, αγαπώ την οικογένειά μου και δεν αφήνω κανέναν να τους συμπεριφέρεται έτσι», είπε ο Σχορτσανίτης, του οποίου η τιμωρία θα εκδοθεί μετά τη σειρά της Μακάμπι με την Αρμάνι Μιλάνου.

Η Μακάμπι στηρίζει τον παίκτη και μέσω ανακοίνωσής της, αφού καταδίκασε το επεισόδιο, αποκάλυψε πως ο οπαδός της Χάποελ είπε στον Σχορτσανίτη: «Θα βιάσω την κόρη σου και τον γιο σου!».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή