«Στροφή» Πολιτείας για τον αθλητισμό

«Στροφή» Πολιτείας για τον αθλητισμό

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν τον ελληνικό αθλητισμό υποσχέθηκε ότι θα δώσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος χθες το πρωί είχε συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανό και τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρο Καπράλο.

Οι δύο άνδρες επισκέφθηκαν το πρωθυπουργικό γραφείο προκειμένου να ενημερώσουν τον πρωθυπουργό για την κατάσταση που επικρατεί στον αθλητισμό ύστερα από την απόφαση των Ομοσπονδιών να αναστείλουν τις αγωνιστικές τους δραστηριότητες για το διήμερο 12-13 Απριλίου. Ο κ. Σαμαράς έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα προβλήματα και δεσμεύτηκε ότι θα δώσει λύσεις όχι μόνο στο οικονομικό αλλά και σε άλλα προβλήματα που αποτελούν τροχοπέδη για τον αθλητισμό της χώρας.

«Από τη συνάντηση έφυγα ιδιαίτερα χαρούμενος. Ο κ. Πρωθυπουργός ένιωσε την αγωνία μας για το μέλλον του αθλητισμού μας και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά» δήλωσε στην «Κ» ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος.

Το βασικό πρόβλημα που «καίει» τον ελληνικό αθλητισμό είναι το οικονομικό. Πριν από λίγες εβδομάδες οι ομοσπονδίες πληροφορήθηκαν ότι η επιχορήγηση για το 2014 θα είναι κατά 50% χαμηλότερη σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο. Ο κ. Σαμαράς αφού ενημερώθηκε για τις επιχορηγήσεις των προηγούμενων χρόνων και για τον τρόπο διανομής των χρημάτων δεσμεύτηκε για επιπλέον στήριξη. Για το ακριβές ποσό δεν έγινε καμιά ανακοίνωση αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, η φετινή επιχορήγηση θα πλησιάσει το περυσινό ποσό, δηλαδή τα 23.000.000 ευρώ.

«Αυτή η απόφαση του κ. Σαμαρά θα δώσει πνοή στον ελληνικό αθλητισμό. Με το περυσινό ποσό καταφέραμε οριακά να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας και να δώσουμε την ευκαιρία στους αθλητές μας να εκπροσωπήσουν με αξιώσεις τη χώρα σε διεθνείς διοργανώσεις. Ο αθλητισμός δεν μπορεί να επιβιώσει με λιγότερα χρήματα διότι ένα πολύ μεγάλο ποσό καλύπτει τις μισθοδοσίες των υπαλλήλων και τις πάγιες υποχρεώσεις» μας είπε πρόεδρος κορυφαίας αθλητικής ομοσπονδίας.

Κατά τη χθεσινή συνάντηση ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε στον πρόεδρο της ΕΟΕ ότι θα δώσει λύσεις και σε θεσμικά θέματα. Ενα από αυτά είναι η ψήφιση τροπολογίας που θα επιτρέπει στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή να μοιράσει στις αθλητικές ομοσπονδίες τα χρήματα που συγκεντρώνει από χορηγίες ή από αυτά που έχει δώσει η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή. Επίσης, υπήρξε συζήτηση για να βρεθεί λύση σχετικά με το πλεονάζον προσωπικό των ομοσπονδιών.

Το απόγευμα σε έκτακτη συνεδρίαση της Ολομέλειας ο κ. Καπράλος ενημέρωσε τους αθλητικούς παράγοντες για τα θετικά αποτελέσματα της συνάντησης με τον κ. Σαμαρά και ζήτησε από τις Ομοσπονδίες να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις, κάτι που αναμένεται να πράξουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή