Ζωντανεύει το όνειρο της Λίβερπουλ

Ζωντανεύει το όνειρο της Λίβερπουλ

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολο και πιο κοντά έρχεται η Λίβερπουλ στο πρώτο της πρωτάθλημα από καταβολής Πρέμιερ Λιγκ μετά τον προχθεσινό θρίαμβό της με 3-2 επί της Μάντσεστερ Σίτι στο «Ανφιλντ». Πλέον οι «κόκκινοι» βρίσκονται τέσσερις νίκες μακριά από τον πρώτο τους τίτλο από το 1990, και η αναμέτρηση με την υπολειπόμενη κατά δύο βαθμούς Τσέλσι στο «Ανφιλντ» στις 26 Απριλίου λαμβάνει τη διάσταση τελικού του πρωταθλήματος.

Καλά ήταν τα νέα και για την Αρσεναλ, που προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας αποκλείοντας στα πέναλτι την κάτοχο Γουίγκαν. Στον τελικό θα αντιμετωπίσει τη Χαλ.

Οσο για τη Μάντσεστερ Σίτι, όχι μόνο ηττήθηκε στον αγώνα της χρονιάς της, αλλά χάνει τον τραυματία Γιάγια Τουρέ για το υπόλοιπο της σεζόν. Επιπλέον, ένα πούλμαν που μετέφερε οπαδούς της Σίτι έγινε στόχος επίθεσης με πέτρες από άτομα που φορούσαν φανέλες της Λίβερπουλ, χωρίς ευτυχώς να σημειωθούν τραυματισμοί.

Κοντά στον τίτλο ύστερα από 18 χρόνια είναι και η Ατλέτικο Μαδρίτης, που βρίσκεται πλέον τρεις βαθμούς μπροστά από τη δεύτερη Ρεάλ και τέσσερις πάνω από την τρίτη Μπαρτσελόνα, πέντε στροφές πριν από τον τερματισμό. Παράλληλα, ο τεχνικός των «ροχιμπλάνκος», Ντιέγο Σιμεόνε, φέρεται εκ των υποψηφίων διαδόχων του Χεράρδο Μαρτίνο στον πάγκο της Μπαρτσελόνα από το καλοκαίρι, όταν ο Αργεντινός προπονητής αναμένεται να αποπεμφθεί από τον πάγκο των «μπλαουγκράνα». Το άλλο όνομα προπονητή που συζητείται ως στόχος στο «Καμπ Νου» είναι του Γιούργκεν Κλοπ της Ντόρτμουντ, ώστε να κάνει ο Γερμανός την αντίστροφη πορεία στον άξονα Βαρκελώνη – Μόναχο από αυτή του τεχνικού της Μπάγερν, Πεπ Γκουαρδιόλα.

Και όλα αυτά αφού η Μπαρτσελόνα έπεσε το Σάββατο πάνω στον Ορέστη Καρνέζη, ο οποίος χάρισε στη Γρανάδα τη νίκη με 1-0, μην επιτρέποντας στα αστέρια των Καταλανών να ισοφαρίσουν το γκολ του Γιασίν Μπραΐμι. Η ιστοσελίδα Ντεπόρτε Γρανάδα ανέφερε ότι «ο Ελληνας, που όλη τη σεζόν ήταν αναπληρωματικός, χάλασε τη βραδιά στην επίθεση των “μπλαουγκράνα” που ήταν ανίκανη να βρει κενό στην εστία αφού καλυπτόταν από τα 188 εκατοστά τού ύψους του».

Ο… «Καρνέθης» για τους Ισπανούς, ή κατ’ άλλους απλώς Ορέστης, ήταν  το  πρόσωπο  της ημέρας, και σε συνέντευξή του δήλωσε: «Δεν έκλεψα τον τίτλο από την Μπαρτσελόνα.  Απλώς  έκανα  τη  δουλειά μου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή