Αφήνει πίσω του τον Σπάθα ο ΠΑΟ

Αφήνει πίσω του τον Σπάθα ο ΠΑΟ

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να αφήσουν πίσω τους το τσουνάμι… Σπάθας επιχειρούν όλοι στον Παναθηναϊκό για να μην επιτρέψουν στα απόνερά του να πνίξουν τον μεγάλο στόχο της κατάκτησης του Κυπέλλου, που προϋποθέτει τον αποκλεισμό του ΟΦΗ και την πρόκριση στον τελικό. Η ρεβάνς με τους Κρητικούς γίνεται αύριο στη Λεωφόρο και ο χρόνος δεν επιτρέπει να μείνουν περισσότερο στον αγώνα της Ξάνθης, παρότι ο τρόπος που τον διαχειρίστηκε ο διαιτητής από τον Πειραιά προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση τόσο στ’ αποδυτήρια όσο και στο διοικητήριο της ομάδας.

Η καυστική ανακοίνωση της ΠΑΕ όσο και οι δηλώσεις του Γιάννη Αναστασίου ήταν ενδεικτικές της έντονης δυσαρέσκειας, παρότι το τελικό αποτέλεσμα πλήγωσε τον Παναθηναϊκό μόνο στο γόητρο. Η ειδική βαθμολογία των πλέι οφ έμεινε σχεδόν ως είχε, με μόνο ευνοημένο τον Ατρόμητο ο οποίος είναι πλέον στον ίδιο παρονομαστή με τους «πράσινους» και τον ΠΑΟΚ.

«Ο,τι έγινε, έγινε. Αφήνουμε πίσω μας το παιχνίδι με την Ξάνθη. Πρέπει να ηρεμήσουμε και την Τετάρτη να είμαστε όπως πρέπει για να πάρουμε την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου» είπε στους παίκτες του ο Αναστασίου πριν ξεκινήσει χθες η μίνι προετοιμασία για τον αγώνα με τον ΟΦΗ. Στο οπλοστάσιο του 41χρονου προπονητή επιστρέφουν οι Μπεργκ, Ζέκα και Σίλντενφελντ, οι οποίοι μπαίνουν στον ημιτελικό ξεκούραστοι και στα πλέι οφ απαλλαγμένοι από κάρτες. Στον αντίποδα, πέρα από την απουσία των Μπαϊράμι, Ντίνα και Μαρινάκη που δεν έχουν ξεπεράσει τους τραυματισμούς τους, στο απουσιολόγιο για αύριο μπαίνει και ο Κουτρουμπής λόγω της κόκκινης που δέχθηκε στη φάση του ανύπαρκτου πέναλτι. Ο 23χρονος στόπερ προοριζόταν για βασικός μαζί με τον Σίλντενφελντ και η απουσία του υποχρεώνει τον Αναστασίου να επιλέξει ανάμεσα στον Ρισβάνη και τον Τριανταφυλλόπουλο. Αν προτιμήσει τον δεύτερο, μοναδική επιλογή για το δεξί άκρο της άμυνας είναι ο Σπυρόπουλος.

Η κρισιμότητα του αγώνα με τον ΟΦΗ θα φέρει πολύ κόσμο στη Λεωφόρο, σύμφωνα με την εικόνα από την προπώληση των εισιτηρίων. Η Παναθηναϊκή Συμμαχία, μάλιστα, έκανε ένα φωτογραφικό αφιέρωμα στο παιχνίδι, καλώντας τους οπαδούς του Παναθηναϊκού όχι μόνο να γεμίσουν τη Λεωφόρο, αλλά και να την προστατεύσουν ταυτόχρονα, προσέχοντας τη συμπεριφορά τους. Κρίσιμη για τους «πράσινους» δεν είναι μόνο η αυριανή αλλά και η σημερινή μέρα, καθώς το μεσημέρι θα εξεταστεί από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ ο φάκελός τους για την αδειοδότηση. Υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία ότι όλα θα πάνε καλά.

•Η ήττα του Παναθηναϊκού σήμανε και τον υποβιβασμό του Απόλλωνα, ο οποίος σε συνδυασμό με τα άλλα αποτελέσματα της 34ης αγωνιστικής θα έμενε στη Σούπερ Λίγκα μόνο αν οι «πράσινοι» έπαιρναν έστω και ένα βαθμό στην Ξάνθη. Ο Σταμάτης Βελλής επιβεβαίωσε με ανακοίνωση της ΠΑΕ την οριστική του απόφαση να αποχωρήσει από την ομάδα, αφήνοντας τις μετοχές του στον Ερασιτέχνη για να δρομολογήσει τις εξελίξεις με τον όποιο ενδιαφερόμενο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή