Πρώτη δοκιμασία στη Μαδρίτη

Πρώτη δοκιμασία στη Μαδρίτη

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο δρόμος της πρόκρισης για το φάιναλ φορ του Μιλάνου, μπορεί να άλλαξε αφετηρίες για τον Ολυμπιακό που θα παίξει σήμερα (22.00) στη Μαδρίτη, με αντίπαλο τη Ρεάλ και τον Παναθηναϊκό, ο οποίος θα αντιμετωπίσει αύριο στη Μόσχα, στην ΤΣΣΚΑ, αλλά ο στόχος των τριών νικών για τις δύο ελληνικές ομάδες δεν αλλάζει στα τρία, στα τέσσερα ή ακόμα και στα πέντε παιχνίδια που μπορεί να χρειαστεί να διεξαχθούν.

Η απρόβλεπτη ήττα της Ρεάλ από τη Ζαλγκίρις, στο Κάουνας, προκάλεσε πολλά ερωτήματα για τη θέληση των Μαδριλένων να διασταυρωθούν στα πλέι οφ με τον Ολυμπιακό, αλλά και με την «αιώνια» αντίπαλό τους, Μπαρτσελόνα (παίζει σήμερα με την Γκαλατασαράι), στον ημιτελικό του φάιναλ φορ, εφόσον προκριθούν και οι δύο ισπανικές ομάδες.

Οι Μαδριλένοι που έχουν απωθημένο από τον Ολυμπιακό, την ήττα αποκλεισμού τους στον τελικό του περσινού φάιναλ φορ, στοχεύουν στην αξιοποίηση του πλεονεκτήματος έδρας, σε συνδυασμό με την περίσσια πεποίθηση που τους έχει δημιουργήσει το καλύτερο ρεκόρ νικών – ηττών (52-3) του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Οι «ερυθρόλευκοι» που νίκησαν τον Παναθηναϊκό την προηγούμενη Πέμπτη και ήθελαν να αποφύγουν τη Ρεάλ, ξεπέρασαν αναγκαστικά πολύ γρήγορα, την προτίμηση της «βασίλισσας» και θέλουν να αποδείξουν ότι η επιλογή που τους έγινε, θα καταλήξει να είναι λανθασμένη.

«Δεν πάμε για μία νίκη, αλλά και για πρόκριση. Στις τελευταίες είκοσι ημέρες, οι παίκτες είναι πολύ συγκεντρωμένοι» είπε ο Γιώργος Μπαρτζώκας που δεν γνωρίζει την ετοιμότητα των Περπέρογλου και Πρίντεζη, ενώ ο Βασίλης Σπανούλης τόνισε ότι «χρειάζεται πνευματική συγκέντρωση. Ο,τι έκανες, έκανες στον τομέα των δυνάμεων. Θα παλέψουμε για να πάρουμε μία νίκη στη Μαδρίτη. Αν αφήσεις τη Ρεάλ στον αιφνιδιασμό, τότε θα έχεις πρόβλημα».

Απέναντι στον Ολυμπιακό, θα βρεθεί ο πρώην παίκτης του, Γιάννης Μπουρούσης που έχει δεχτεί πολλές ερωτήσεις για τον Σπανούλη και απάντησε ρεαλιστικά: «Γνωρίζω πως προσπαθεί να νικά. Πρέπει όλη η ομάδα να παίξει καλή άμυνα σ’ αυτόν, οπότε θα είναι ευκολότερο για εμάς. Ομως, ο Ολυμπιακός είναι σπουδαία ομάδα και δεν πρέπει να κοιτάμε μόνο έναν παίκτη». Ο τεχνικός της Ρεάλ, Πάμπλο Λάσο υποστήριξε ότι θέλει η ολοκλήρωση της πρόκρισης στο φάιναλ φορ να προέλθει σε τρία παιχνίδια και να μη χρειαστούν και τα πέντε.

• Η αποστολή του Παναθηναϊκού αναχωρεί σήμερα για τη Μόσχα και στη διάθεση του Αλβέρτη βρίσκονται όλοι οι παίκτες, οι οποίοι, μάλιστα, άκουσαν λόγια εμψύχωσης από τον πρόεδρο της ΚΑΕ, Δ. Γιαννακόπουλο στη χθεσινή προπόνηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή