Να κοιτάξουν μπροστά

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το να κοιτάς συνέχεια πίσω, είναι σαν να οδηγείς και να βλέπεις μόνιμα το… καθρεφτάκι. Είναι σίγουρο πως θα τρακάρεις. Απλά χρειάζεται να ρίχνεις κάποιες κλεφτές ματιές, κι αυτό όταν χρειάζεται. Αν το δούμε έτσι και το πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε, την Κυριακή το βράδυ, μπορούμε να ελπίζουμε πως το επόμενο θα είναι καλύτερο…

Η εβδομάδα έχει τεράστιο αγωνιστικό ενδιαφέρον. Στο μπάσκετ, τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, με τους «αιώνιους» να διεκδικούν άλλη μία πρόκριση σε φάιναλ φορ. Στο ποδόσφαιρο, με τους αγώνες ρεβάνς στο Κύπελλο, από τους οποίους θα βγει το ζευγάρι του τελικού.

Είναι σίγουρα ένα «καυτό» τετραήμερο, από το οποίο, πολλά μπορεί να κερδίσουν τα δύο δημοφιλέστερα ομαδικά αθλήματα. Αλλά και να χάσουν άλλα τόσα, αν ο φανατισμός, ξεπεράσει τα επιτρεπτά όρια. Δεν διακυβεύονται χρήματα σ’ αυτά τα παιχνίδια. Μόνο πρεστίζ.

Ας το μεταδώσουν αυτό οι παράγοντες στους παίκτες τους και αυτοί στους οπαδούς τους. Σε έναν πόλεμο, χωρίς εισαγωγικά, όπως πάνε να καταντήσουν το ποδόσφαιρό μας, όλοι αυτοί που… κόπτονται για να το σώσουν, θα υπάρξουν νεκροί -κι αυτή η λέξη χωρίς εισαγωγικά- από όλες τις παρατάξεις.

Ο κόσμος αγαπάει αυτό το άθλημα, όπως και το μπάσκετ, και το έχει αποδείξει. Ας του ανοίξουν τις πόρτες για να γεμίζει ξανά τις κερκίδες. Η συμπεριφορά όλων, και του Τύπου, θα παίξει σπουδαίο ρόλο, αυτή την εβδομάδα, αλλά και όταν θα αρχίσουν τα πλέι οφ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή