Μάχη με προϊστορία στη Μόσχα

Μάχη με προϊστορία στη Μόσχα

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τελικό προορισμό το Μιλάνο και τη συμμετοχή στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, από το οποίο απουσίασε πέρυσι, ο Παναθηναϊκός αρχίζει σήμερα (19.00) στη Μόσχα, τη σειρά των προημιτελικών αγώνων με την ΤΣΣΚΑ που διαθέτει το πλεονέκτημα έδρας. Οι «πράσινοι» καλούνται να το ανατρέψουν, ακόμα και στην εξάντληση των πέντε αγώνων με την πρωταθλήτρια Ρωσίας. Οι συστάσεις περισσεύουν για το ζευγάρι ΤΣΣΚΑ – Παναθηναϊκός, λόγω της μεγάλης προϊστορίας τους και των επικών διεκδικήσεων που έχουν δώσει για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας στους τελικούς του 2007 και του 2009, ενώ για πρώτη φορά οι δρόμοι τους διασταυρώνονται στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Παίκτες και προπονητές του Παναθηναϊκού συμφωνούν ότι υπάρχει υπεροπλία των γηπεδούχων στις θέσεις των ψηλών, αλλά όλοι δηλώνουν έτοιμοι να επιβάλουν τα δικά τους πλεονεκτήματα και κυρίως να δείξουν δυνατότεροι ψυχολογικά από την ΤΣΣΚΑ, πραγματοποιώντας πειστικές εμφανίσεις.

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης θέλει να φτάσει με τον Παναθηναϊκό στο πρώτο φάιναλ φορ της σύντομης προπονητικής καριέρας του, αλλά αναγνωρίζει τις δυσκολίες. «Θα βασιστούμε σε δικά μας στοιχεία θέλοντας να δείξουμε δίψα για διάκριση. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε κάποια δικά μας πράγματα σε σχέση με τα μεγάλα κορμιά που διαθέτει η αντίπαλη ομάδα. Θα απαιτηθεί μεγάλη προσπάθεια, ειδικά μέσα στη ρακέτα».

Για τον Αντώνη Φώτση το «κλειδί» της πρόκρισης στο φάιναλ φορ είναι η συγκέντρωση των παικτών σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. «Θα έχουμε δύσκολη αποστολή και δεν χρειάζεται να λέμε ποια είναι η ΤΣΣΚΑ και ποιος ο Παναθηναϊκός. Ουσιαστικά τώρα αρχίζει η χρονιά για εμάς», υπογράμμισε ο Φώτσης.

Η ΤΣΣΚΑ είχε αξιοθαύμαστη σταθερότητα στα παιχνίδια της φάσης των «16» στην Ευρωλίγκα, υποχρέωσε τη Ρεάλ στην πρώτη, φετινή ήττα της και στον πάγκο της, βρίσκεται ο γνώριμος Ετόρε Μεσίνα. Θα απουσιάσει ο τραυματίας Μίλος Τεόντοσιτς, ενώ ο Μεσίνα χαρακτήρισε «στρατό» τον Παναθηναϊκό: «Δεν εξαρτάται από κάποιον συγκεκριμένο παίκτη αλλά παίζει σαν… στρατός που παλεύει από το πρώτο λεπτό. Η ομάδα που θα δείξει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και θα μείνει προσηλωμένη στο στιλ της, θα έχει και προβάδισμα νίκης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή