Ισχνό προβάδισμα για Μπενφίκα, άλμα πρόκρισης από Σεβίλλη

Ισχνό προβάδισμα για Μπενφίκα, άλμα πρόκρισης από Σεβίλλη

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Μπενφίκα που νίκησε με 2-1 τη Γιουβέντους στη Λισσαβώνα και η Σεβίλλη που επικράτησε με 2-0 της Βαλένθια πήραν, μετά τους πρώτους χθεσινούς ημιτελικούς, προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ.

Στη Λισσαβώνα η Μπενφίκα προηγήθηκε μόλις στο 3΄ με κεφαλιά του Γκαράι. Το γκολ αυτό «πάγωσε» τους παίκτες της Γιούβε, οι οποίοι ξόδεψαν όλο το πρώτο ημίχρονο χωρίς να δημιουργήσουν ουσιαστικές φάσεις. Στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο, όμως, οι Ιταλοί ανέβασαν την απόδοσή τους και ισοφάρισαν στο 73΄ με τον Τέβες, ο οποίος σημείωσε το πρώτο του ευρωπαϊκό γκολ έπειτα από περίπου πέντε χρόνια! Οι γηπεδούχοι, όμως, δεν τα παράτησαν και πήραν τη νίκη στο 83΄ με εξαιρετικό γκολ του Λίμα.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Αρτούρ, Μάξι Περέιρα, Λουιζάο, Γκαράι, Σικέιρα, Μάρκοβιτς, Πέρες, Αντρέ Γκόμες (82΄ Καβαλέιρο), Σουλεϊμάνι (60΄ Αλμέιδα), Καρδόσο (62΄ Λίμα), Ροντρίγκο.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Κάσερες, Μπονούτσι, Κιελίνι, Λιχτστάινερ, Πογκμπά, Πίρλο, Μαρκίζιο, Ασαμόα, Τέβες (82΄ Οσβάλντο), Βούτσινιτς (65΄ Τζιοβίνκο).

Στη Σεβίλλη, οι γηπεδούχοι για να προηγηθούν χρειάστηκαν τη βοήθεια του… επόπτη, ο οποίος στο 33΄ δεν υπέδειξε σε θέση οφ σάιντ τον Μ’Μπιά, που σκόραρε από κοντά με τακουνάκι. Οι Σεβιγιάνοι τρία λεπτά αργότερα διπλασίασαν τα τέρματά τους με γκολ του Μπάκα που εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Βιτόλο. Η Βαλένθια προσπάθησε να αντιδράσει στο δεύτερο ημίχρονο και είχε δοκάρι με τον Βάργκας στο 87΄.

ΣΕΒΙΛΛΗ: Μπέτο, Φάτσιο, Φερνάντο Ναβάρο, Φιγκουέιρας, Ντανιέλ Καρίτσο, Παρέχα, Μ’Μπιά, Ράκιτιτς, Βιτόλο (90΄ Ιμπόρα), Μπάκα (73΄ Γκαμέιρο), Ρέγιες (59΄ Μαρίν).

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Γκουαΐτα, Ζοάο Περέιρα, Ματιέ, Φεγκουλί (74΄ Ζόνας), Μπερνάτ (46΄ Γκάια), Φουέγκο, Παρέχο, Φέντε Καρτάμπια (57΄ Πιάτι), Κεϊτά, Αλκάθερ, Βάργκας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή