Κυπελλούχος με υπογραφή Μπεργκ ο ΠΑΟ

Κυπελλούχος με υπογραφή Μπεργκ ο ΠΑΟ

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετατράπηκε ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας στο ΟΑΚΑ, με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί με 4-1 και να επιστρέφει στους τίτλος μετά από τέσσερα χρόνια. Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος πέτυχε τα τρία από τα τέσσερα γκολ του «τριφυλλιού» σε ακόμη μια σπουδαία εμφάνιση.

Οι «πράσινοι» ήταν καλύτεροι από το ξεκίνημα και πήραν κεφάλι στο σκορ με γκολ του συνήθη υπόπτου Μπέργκ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας του ΠΑΟΚ σε μια στημένη φάση και με κοντινό σουτ νίκησε τον Γλύκο. Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου ήταν κυρίαρχη μέχρι τα μέσα του πρώτου μέρους, όταν ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοσή του και έφτασε δύο φορές πολύ κοντά στην ισοφάριση, σε ισάριθμες ευκαιρίες του Σαλπιγγίδη.

Το σκηνικό του πρώτου ημιχρόνου επαναλήφθηκε και στα πρώτα λεπτά του δευτέρου, με τον Παναθηναϊκό να μπαίνει και πάλι αποφασισμένος να καθαρίσει το παιχνίδι και να τα καταφέρνει μέσα σε μόλις τρία λεπτά.

Αρχικά, στο 50’, η άμυνα του ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να διώξει ξανά σε φάση διαρκείας, ο Κουτρουμπής έβγαλε ωραία την κάθετη πάσα στον Μπεργκ και ο Σουηδός χρίστηκε για δεύτερη φορά σκόρερ, ενώ στο 53΄ήταν η σειρά του Καρέλη να βρει δίχτυα, κάνοντας με κεφαλιά το 3-0.

Οι Θεσσαλονικείς αντέδρασαν και κατάφεραν να μειώσουν στο 71’, όταν ο Βούκιτς μετέτρεψε σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε ο Λίνο από μαρκάρισμα του Αμπέιντ, ωστόσο ο Μάρκους Μπεργκ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και δύο λεπτά πριν το φινάλε, αφού «χόρεψε» την άμυνα του ΠΑΟΚ, νίκησε για τρίτη φορά τον Γλύκο, διαμορφώνοντας το αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας (77' Κουλούρης), Βίτορ, Ινσαουράλδε, Τζαβέλλας, Λάζαρ (56' Βούκιτς), Κίτσιου, Κάτσε, Λούκας (56' Λίνο), Στοχ, Σαλπιγγίδης

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Νάνο, Σίλντενφελντ , Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντες, Πράνιτς, Ζέκα, Αμπέντ (75' Λαγός), Καρέλης, Μπεργκ

Γκολ: Βούκιτς (70' (πεν.)) / Μπεργκ (15', 50', 88'), Καρέλης (54')

Κίτρινες κάρτες: Κουτρουμπής (19'), Καρέλης (55'), Ζέκα (60'), Μπεργκ (89΄) / Κάτσε (18')

Δεκάδες συλλήψεις πριν τη σέντρα

H αναμέτρηση διεξήχθη υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ, σύμφωνα με την αστυνομία συνελήφθησαν 51 άτομα στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ και σε άλλα σημεία της Αθήνας.

Αρκετοί από τους συλληφθέντες είχαν στην κατοχή τους φωτοβολίδες, βεγγαλικά, κοντάρια και άλλα απαγορευμένα είδη ακόμη και για ρίψεις πετρών, ενώ ειδικότερα, δύο άτομα, 33 και 37 χρόνων, συνελήφθησαν νωρίτερα κατά τη διάρκεια έρευνας της αστυνομίας παρουσία εισαγγελέα, στα γραφεία Συνδέσμου Φιλάθλων του ΠΑΟΚ επί της οδού Πειραιώς, στο κέντρο της Αθήνας.

Νωρίτερα, ουρές πολλών χιλιομέτρων δημιουργήθηκαν στα διόδια των Αφιδνών, λόγω των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν σε περισσότερα από 350 πούλμαν με 22.000 οπαδούς του ΠΑΟΚ, που ταξίδευαν στην Αθήνα για τον μεγάλο τελικό.

Αργά το μεσημέρι του Σαββάτου η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή