Ωρα πλέι οφ για ΠΑΟ, ένταση στον ΠΑΟΚ

Ωρα πλέι οφ για ΠΑΟ, ένταση στον ΠΑΟΚ

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέχρι τη Δευτέρα το πρωί κράτησαν οι χοροί στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού για το θριαμβευτικό 4-1 επί του ΠΑΟΚ και την κατάκτηση του τροπαίου. Ο κόσμος δικαιούται να μείνει λίγο ακόμα σ’ αυτό το πανηγυρικό κλίμα, όχι όμως και οι παίκτες. Ο Γιάννης Αναστασίου τους άφησε να γλεντήσουν μέχρι… τελικής πτώσεως το Σάββατο το βράδυ την κατάκτηση του τροπαίου, αλλά όταν μαζεύτηκαν τη Δευτέρα το πρωί στο Κορωπί για να ξεκινήσουν τη μίνι προετοιμασία τους για το αυριανό ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, φρόντισε να καταλάβουν όλοι τους ότι η πρώτη θέση στα πλέι οφ είναι μεγάλος στόχος για τον Παναθηναϊκό και κανείς δεν δικαιούται να μείνει στα επινίκια. «Το Κύπελλο είναι μια δικαίωση, αλλά αυξάνει τις ευθύνες του καθενός και φυσικά και τις δικές μου. Θέλω να πιστεύω ότι ήταν μόνο η αρχή», τόνισε στη Nova ο Αναστασίου, δηλώνοντας σίγουρος ότι ο Μπεργκ δεν θα δελεαστεί από ομάδες του εξωτερικού και θα παραμείνει στον Παναθηναϊκό.

Οι παίκτες αποφάσισαν το πριμ των 200 χιλ. ευρώ για την κατάκτηση του τροπαίου να μοιραστεί σε όλα τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος, κίνηση που δείχνει την ενότητά τους. Ο Γιάννης Αλαφούζος θα κάνει σήμερα σημαντικές ανακοινώσεις όσον αφορά τα σχέδια για την άμεση ανακαίνιση και επέκταση της Λεωφόρου, ενώ θα αναλύσει την τιμολογιακή πολιτική για τις κάρτες μέλους της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας», τα μεμονωμένα εισιτήρια και τις κάρτες διαρκείας της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, η διάθεση των οποίων θα ξεκινήσει άμεσα, με δέλεαρ τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Στη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του κυριακάτικου ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, οι δύο ομάδες κατέθεσαν κοινό αίτημα να επιτραπεί και στα δύο μεταξύ τους ματς η μετακίνηση περίπου 300 οπαδών των φιλοξενουμένων.

Σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό, το κλίμα στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ είναι πολύ βαρύ. Περίπου 100 φίλαθλοι πήγαν στη Ν. Μεσημβρία και ουσιαστικά οδήγησαν σε ματαίωση την προπόνηση. Καταφέρθηκαν με σκληρές εκφράσεις εναντίον των παικτών, με τον Σαλπιγγίδη να ακούει τα περισσότερα, με συνέπεια κάποιοι εξ αυτών να αποχωρήσουν! Σύμφωνα με την ΠΑΕ, «μετά την επίσκεψη των οπαδών, οι ποδοσφαιριστές και ο προπονητής αποφάσισαν να συζητήσουν για την κατάσταση στα αποδυτήρια, προκειμένου να παρουσιαστούν διαφορετικοί στα πλέι οφ. Ακολούθως η ομάδα πραγματοποίησε ειδικό πρόγραμμα στο γυμναστήριο».

Πριν συμβούν όλα αυτά, ο Ιβάν Σαββίδης ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο με γραπτή δήλωσή του: «Οφείλω μια προσωπική συγγνώμη προς τον κόσμο του ΠΑΟΚ και ιδιαίτερα προς όλους όσοι ταξίδεψαν από όλα τα μέρη του κόσμου στην Αθήνα για τον τελικό. Είναι κρίμα που δεν τα καταφέραμε και που δεν γιορτάσαμε την κατάκτηση ενός τίτλου. Είναι σκληρή, ιδιαίτερα επίπονη και ακριβή αυτή η εμπειρία, ωστόσο θα ήθελα να ευχαριστήσω για ακόμη μία φορά τους φίλους της ομάδας για την υπομονή και για την απόλυτη αφοσίωσή τους, η οποία σίγουρα θα ανταμειφθεί πολλαπλά. Οι δεσμεύσεις μας προς τον κόσμο του ΠΑΟΚ δεν αλλάζουν».

• Αύριο αναμένεται η απόφαση για τα επεισόδια στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό. Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει κίνδυνο αφαίρεσης 3 βαθμών, μεγάλο πρόστιμο και την τιμωρία της έδρας του για 2 ή 3 αγωνιστικές. Οι δικηγόροι του υπέβαλαν ένσταση για την κατηγορία περί «εκτεταμένων επεισοδίων» και υποστήριξαν ότι δεν μπορεί να επιβληθεί η ποινή αφαίρεσης βαθμών διότι από την είσοδο φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο δεν υπήρξε τραυματισμός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή