Κοινό μέτωπο κατά του ρατσισμού

Κοινό μέτωπο κατά του ρατσισμού

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηχηρό χαστούκι στα ρατσιστικά φαινόμενα στον αθλητισμό έδωσαν με τον τρόπο τους κορυφαίοι επαγγελματίες του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ το Σαββατοκύριακο, δείχνοντας ότι είναι ικανοί και για πιο σημαντικά πράγματα από το να σκοράρουν ή να αμύνονται καλά.

Τεράστιο κύμα συμπαράστασης στον Ντάνι Αλβες προκάλεσε η πανέξυπνη όσο και ενστικτώδης αντίδραση του Βραζιλιάνου άσου της Μπαρτσελόνα στη ρατσιστική πρόκληση από οπαδό της Βιγιαρεάλ την Κυριακή. Οταν είδε να του πετούν μια μπανάνα από την εξέδρα, εκείνος τη σήκωσε, την άνοιξε και την έφαγε προς έκπληξη όλων στο γήπεδο.

«Επρόκειτο για μια σθεναρή απάντηση στον ρατσισμό που υπάρχει στον αθλητισμό» σχολίασε η πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ, ενώ αναρίθμητοι ποδοσφαιριστές, αθλητές άλλων σπορ, καλλιτέχνες κ.λπ. εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για την αντίδραση του διεθνούς Βραζιλιάνου αμυντικού. Ο ένας μετά τον άλλον δημοσιεύουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες τους όπου τρώνε μια μπανάνα, ενώ ο Νεϊμάρ, συμπαίκτης του Αλβες τόσο στην εθνική ομάδα όσο και στην Μπάρτσα έγραψε πλάι στη φωτογραφία του με μπανάνα: «Είμαστε όλοι μαϊμούδες».

Χάρη στη βοήθεια παρισταμένων οπαδών της, η Βιγιαρεάλ έχει ήδη εντοπίσει τον ρατσιστή οπαδό που πέταξε την μπανάνα και πρόκειται να τον αποκλείσει από το Μαδριγάλ, ενώ η ισπανική επιτροπή κατά της βίας σκοπεύει να του επιβάλει παραδειγματική τιμωρία, σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο.

Στο ΝΒΑ η υπόθεση των ρατσιστικών σχολίων του ιδιοκτήτη των Λος Αντζελες Κλίπερς, Ντόναλντ Στέρλινγκ κατά των ισπανοφώνων και των μαύρων που απασχόλησαν δημοσίως ακόμη και τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα. Ομως την απάντησή τους έδωσαν οι ίδιοι οι παίκτες της ομάδας, που στην προθέρμανση του προχθεσινού τους αγώνα για τα πλέι οφ άφησαν τις φόρμες τους στη σέντρα και φόρεσαν τις φανέλες τους το μέσα-έξω ώστε να μη φαίνεται το έμβλημα του συλλόγου.

Σήμερα θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση σε συνέντευξη Τύπου του επισήμου ΝΒΑ σχετικά με την έρευνά του για τον ιδιοκτήτη των Κλίπερς, και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή