«Υπόκλιση» της Μπάγερν στη Ρεάλ

«Υπόκλιση» της Μπάγερν στη Ρεάλ

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον πλέον επιβλητικό τρόπο, η Ρεάλ μετά το 2002 θα δώσει το «παρών» σε έναν τελικό Τσάμπιονς Λιγκ και θα έχει την ευκαιρία, στις 24 Μαΐου στη Λισσαβώνα, να κατακτήσει τον 10ο τίτλο της. Το «εκκωφαντικό» 0-4 στο Μόναχο επί της απερχόμενης πρωταθλήτριας Ευρώπης Μπάγερν δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης στους Μαδριλένους, οι οποίοι παρέδωσαν μαθήματα ώριμου και σύγχρονου ποδοσφαίρου.

Ο Κάρλο Αντσελότι υπολόγιζε χθες να πάρει ένα γρήγορο γκολ από τον Ρονάλντο, τον Μπέιλ ή τον Μπενζεμά, προκειμένου να στριμώξει στα σχοινιά την Μπάγερν Μονάχου. Οτι θα έπαιρνε δύο και μάλιστα από τον Σέρχιο Ράμος, μάλλον, δεν υπήρχε πουθενά στα πλάνα του. Ο Ισπανός πολυθεσίτης αμυντικός της «βασίλισσας» ήταν αυτός που με δύο κεφαλιές (16΄, 20΄) έβαλε από νωρίς τέλος στα όνειρα των Βαυαρών για ανατροπή του 1-0 στο «Μπερναμπέου» και έδωσε διαδικαστικό χαρακτήρα στα υπόλοιπα λεπτά της αναμέτρησης.

Το 0-2 δεν ήταν αρκετό και, ασφαλώς, ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήθελε να υπογράψει τη μεγαλειώδη πρόκριση της ομάδας του. Το έκανε στο 34΄ όταν εκμεταλλεύτηκε την υποδειγματική αντεπίθεση που ανέπτυξαν οι Μπενζεμά και Μπέιλ και στο 90΄ με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Ενα μικρό ψεγάδι της χθεσινής πρόκρισης αποτέλεσε η κίτρινη κάρτα του Αλόνσο, ο οποίος θα χάσει τον τελικό.

ΜΠAΓΕΡΝ ΜΟΝAΧΟΥ: Νόιερ, Ντάντε, Μπόατενγκ, Λαμ, Αλάμπα, Σβαϊνστάιγκερ, Κρόος, Μίλερ (72΄ Πιζάρο), Ριμπερί (72΄ Γκέτσε), Ρόμπεν, Μάντζουκιτς (46΄ Μαρτίνεθ).

ΡΕAΛ ΜΑΔΡIΤΗΣ: Κασίγιας, Πέπε, Ράμος (75΄ Βαράν), Κοεντράο, Καρβαχάλ, Αλόνσο, Μόντριτς, Ντι Μαρία (84΄ Κασεμίρο), Μπέιλ, Ρονάλντο, Μπενζεμά (80΄ Ισκο).

Στον άλλο ημιτελικό, πολλή δουλειά θα έχει και απόψε το περιώνυμο… πούλμαν του Ζοζέ Μουρίνιο, δηλαδή η άμυνα της Τσέλσι, καθώς οι Λονδρέζοι θα προσπαθήσουν να ελέγξουν τις φαρμακερές επιθέσεις της Ατλέτικο Μαδρίτης και να αποτρέψουν ένα εκτός έδρας γκολ στο «Στάμφορντ Μπριτζ», που μπορεί να είναι μοιραίο για την αγγλική ομάδα μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα στην Ισπανία.

Απροσδόκητα, στις επιλογές του Πορτογάλου προπονητή προστέθηκαν και οι Πετρ Τσεχ και Τζον Τέρι, οι οποίοι μολονότι υποτίθεται ότι είχαν χάσει το υπόλοιπο της σεζόν από τους τραυματισμούς τους στον πρώτο αγώνα, χθες συμμετείχαν κανονικά στην προπόνηση των «μπλε». Τα περιβόητα «παιχνίδια μυαλού» του κ. Μουρίνιο δεν έχουν τέλος. Πάντως, οι Φρανκ Λάμπαρντ και Τζον Ομπι Μίκελ θα απουσιάσουν σίγουρα, αφού είναι τιμωρημένοι.

Στην άλλη πλευρά του γηπέδου, τα φώτα θα πέσουν πάνω στον τερματοφύλακα της Ατλέτικο, Τιμπό Κουρτουά, ο οποίος είναι δανεικός από την… Τσέλσι και έχει διαφυλάξει το αήττητο της ισπανικής ομάδας σε όλο το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ. Τα ρεπορτάζ στην Ισπανία φέρουν ως παίκτη-κλειδί για τον τεχνικό Ντιέγο Σιμεόνε τον Τούρκο χαφ Αρντά Τουράν, θεωρώντας ότι είναι ικανός να ξεκλειδώσει την… κλειδαμπαρωμένη άμυνα της Τσέλσι. Το πιο λογικό είναι να πάρει τη θέση του Ντιέγκο στη βασική ενδεκάδα των «κολτσονέρος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή