Η νέα Λεωφόρος ανανεώνει και τον ΠΑΟ

Η νέα Λεωφόρος ανανεώνει και τον ΠΑΟ

2' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οχι στη Διπλή Ανάπλαση, ναι στη Διπλή Υπέρβαση είπε χθες ο Γιάννης Αλαφούζος, παρουσιάζοντας τα σχέδια για την ανακαίνιση και την επέκταση της Λεωφόρου, με στόχο ο Παναθηναϊκός να πετύχει άλλο ένα «θαύμα» σαν κι αυτό που έκανε μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, ώστε να ετοιμάσει ένα καλύτερο μέλλον για τον ίδιο και τους οπαδούς του! Παρά τις μεγάλες δυσκολίες νομοθετικού, πολεοδομικού και οικονομικού χαρακτήρα, οι «πράσινοι» έχουν ξεπεράσει πλέον πολλά από τα εμπόδια και είναι έτοιμοι, άμεσα κιόλας, να ξεκινήσουν την ανακαίνιση της ιστορικής τους έδρα, με τα βασικά έργα για την επέκταση του γηπέδου να ξεκινούν τον Δεκέμβριο.

Οπως τόνισε ο κ. Αλαφούζος σε συνέντευξη Τύπου, ο Παναθηναϊκός δεν θέλει να ακολουθήσει το σχέδιο της Διπλής Ανάπλασης και επιθυμία του είναι να παραμείνει στη Λεωφόρο, κάνοντας ό,τι βελτιώσεις του υποδείξει το κλιμάκιο της UEFA που θα την επιθεωρήσει, ώστε να είναι η έδρα του και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Θα μετακομίσει στο ΟΑΚΑ για 4-5 παιχνίδια μόλις αρχίσουν οι «βαριές» εργασίες για την επέκταση της χωρητικότητας της Λεωφόρου, οι οποίες αναμένεται να ξεκινήσουν τον Δεκέμβριο και θα διαρκέσουν περίπου δύο μήνες. Οι σχετικές μελέτες είναι σχεδόν έτοιμες, ενώ έχουν προχωρήσει και οι απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις, αλλά τα γραφειοκρατικά με τις άδειες κ.λπ. αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Οκτώβριο. Μέχρι τότε, θα γίνουν έργα καλλωπισμού, κυρίως στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Η επέκταση της χωρητικότητας της Λεωφόρου στις 20 χιλ. με προοπτική τις 22 χιλ. θέσεις, θα γίνει με την κατασκευή δύο εξεδρών πάνω από τις υπάρχουσες κεντρικές. Παράλληλα, το γήπεδο θα ενισχυθεί στατικά, με παρεμβάσεις και αλλαγές στον φέροντα οργανισμό. Στις 4 γωνίες, θα κατασκευαστούν τριώροφες σουίτες, ενώ στο πέταλο των θυρών 6-7 θα χτιστεί ένα μπαλκόνι – εστιατόριο, όπου πιθανότατα θα υπάρχει και το μουσείο της ομάδας. Το γήπεδο θα ντυθεί εξωτερικά με ένα ειδικό αλουμινένιο και φωτιζόμενο πλέγμα σαν του Allianz Arena, το οποίο θα αλλάζει όψη, προβάλλοντας μέχρι και διαφημίσεις. Θα ανακαινιστούν και οι εσωτερικοί χώροι, με τις εργασίες να ολοκληρώνονται την άνοιξη του 2015. Το κόστος θα καλυφθεί από το κονδύλι της Περιφέρειας και μόνο αν χρειαστεί θα συνδράμει και η ΠΑΕ με κάποιο ποσό. Σημαντικά έργα θα αρχίσουν και στο Κορωπί σε 1-2 εβδομάδες, με την κατασκευή 2-3 γηπέδων συν κάποιων ακόμα μικρότερων διαστάσεων.

Ο κ. Αλαφούζος παρουσίασε και την τιμολογιακή πολιτική της ΠΑΕ στις κάρτες διαρκείας, η διάθεση των οποίων θα αρχίσει άμεσα, με στόχο να πωληθούν 10 χιλ. (7.300 διατέθηκαν εφέτος). Οι τωρινοί κάτοχοι έχουν το δικαίωμα ανανέωσης μέχρι τις 28 Μαΐου. Μετά οι θέσεις θα είναι ελεύθερες να διατεθούν σε άλλους. Λόγω του ανακαινισμένου γηπέδου, που είναι δέλεαρ για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, αλλά και της μεγάλης οικονομικής ανάγκης της ομάδας, θα υπάρξει αύξηση τιμών κατά 30% για τα μη μέλη της Παναθηναϊκής Συμμαχίας και μόνο 10% για τα μέλη, τα οποία θα έχουν εφέτος αυξημένα προνόμια. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ τόνισε, επίσης, ότι το αγωνιστικό πλάνο δεν αλλάζει. Θα γίνουν περιορισμένες μεταγραφές και θα δοθεί έμφαση στην αξιοποίηση των ταλέντων από τα τμήματα υποδομής.

Ωρα πλέι οφ

Η πρώτη θέση στα πλέι οφ θα δώσει στον Παναθηναϊκό την ευκαιρία να διεκδικήσει τη συμμετοχή του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, με μεγάλα οικονομικά οφέλη αν τα καταφέρει. Γι’ αυτό και όλα τα ματς των πλέι οφ θα αντιμετωπιστούν με μεγάλη σοβαρότητα, αρχής γενομένης από το σημερινό (17.00) με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Εκτός από τον ανέτοιμο Μπαϊράμι, όλοι οι άλλοι «πράσινοι» είναι στη διάθεση του Αναστασίου, ο οποίος επέλεξε να αφήσει εκτός της 20μελούς αποστολής τους Ντίνα, Ρισβάνη και Μαρινάκη. Τα εισιτήρια του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, κυκλοφορούν από χθες.

Εκτός αποστολής του Ατρόμητου έμεινε ο Σ. Φυτανίδης, λόγω ίωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή