Διπλή και κρίσιμη μάχη σε ΕΠΟ και Σούπερ Λίγκα

Διπλή και κρίσιμη μάχη σε ΕΠΟ και Σούπερ Λίγκα

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις αίθουσες της Σούπερ Λιγκ και της ΕΠΟ θα κριθεί σήμερα η διατήρηση της βαθμολογικής συγκομιδής του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ. Αμφότερες οι ΠΑΕ έχουν διπλό δικαστικό μέτωπο, αντιμετωπίζοντας βαριά κατηγορητήρια. Η αρχή θα γίνει στις 13.00 στην πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λιγκ και αφορά τα γεγονότα που έγιναν στο αγώνα της περασμένης Κυριακής στη Λεωφόρο.

Χθες ο «ποδοσφαιρικός εισαγγελέας» της ΕΠΟ άσκησε πειθαρχική δίωξη για «εκτεταμένα επεισόδια» και στις δύο ομάδες, περιλαμβάνοντας στις διατάξεις του κατηγορητηρίου αυτή που αφορά επεισόδια εντός αγωνιστικού χώρου και προβλέπει ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών συνδυαστικά με τιμωρία έδρας δύο ή τριών αγωνιστικών και πρόστιμο.

Μάλιστα όσον αφορά τον ΠΑΟΚ η δίωξη ασκείται καθ’ υποτροπή.

Η ανακοίνωση της δίωξης του οργάνου της ΕΠΟ αναφέρει: «ο κ. Κωνσταντίνος Πετρόπουλος άσκησε πειθαρχικές διώξεις ποδοσφαιρικών αδικημάτων εις βάρος των ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ΠΑΕ ΠΑΟΚ, νομίμως εκπροσωπουμένων, διότι οπαδοί τους την 4η Μαΐου 2014, κατά την τέλεση του ποδοσφαιρικού αγώνα, ο οποίος διεξήχθη στην Αθήνα (γήπεδο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ), μεταξύ των ποδοσφαιρικών τους ομάδων, με γηπεδούχο την ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και φιλοξενούμενη την ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των PLAY OFFS της SUPER LEAGUE (σκορ 1-1), δημιούργησαν «εκτεταμένα επεισόδια». Οι παραπάνω πράξεις προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 14 και 15 παρ. 6 (περ. α, β, γ, δ και ε) του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει από 28-6-2013, καθ’ υποτροπή, δυνάμει των αποφάσεων 45/ 6-5-2014 και 108/ 13-11-2013 της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ και 95/ 27-2-2014 της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ (τελεσίδικης, λόγω μη ασκήσεως εφέσεως)».

Ο Παναθηναϊκός δεν είναι υπότροπος για «εκτεταμένα επεισόδια», όμως ανάλογο κατηγορητήριο με αυτό του αγώνα με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο αντιμετωπίζει για τον τελικό κυπέλλου, για τον οποίο ως γνωστόν του ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη από τον έτερο «ποδοσφαιρικό εισαγγελέα» της ομοσπονδίας κ. Καρρά για «εκτεταμένα επεισόδια» εντός αγωνιστικού χώρου.

Αντιθέτως, η δίωξη που ασκήθηκε στον ΠΑΟΚ δεν περιλαμβάνει τη συγκεκριμένη κατηγορία, όμως δεν τον απαλλάσσει από την πιθανότητα αφαίρεσης βαθμών εφόσον τιμωρηθεί, αφού θα θεωρηθεί υπότροπος. Η υπόθεση που αφορά τον τελικό κυπέλλου θα συζητηθεί στις 15.00 στην πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή