Η Σίτι έκανε το καθήκον της

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με δόξα και τιμές το ανοιχτό πούλμαν με τους παίκτες και τον προπονητή της Μάντσεστερ Σίτι παρήλασε μπροστά από περίπου 100.000 οπαδούς της πρωταθλήτριας Αγγλίας χθες το απόγευμα, ένα 24ωρο μετά τη στέψη των «μπλε» για τον δεύτερο τίτλο τους τα τρία τελευταία χρόνια.

Η νίκη με 2-0 επί της Γουέστ Χαμ επικύρωσε την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ομάδα του Μανουέλ Πελεγρίνι, που πάντως περιμένει ακόμη την οριστική απόφαση της UEFA για την ποινή που θα της επισύρει η παραβίαση των κανόνων περί του «Οικονομικού Ευ Αγωνίζεσθαι» (Financial Fair Play).

Κι αν πρόπερσι ο τίτλος ήρθε με δραματικό τρόπο, με δύο τέρματα στο τέλος του τελευταίου αγώνα, φέτος η κατάκτηση των σκήπτρων ήρθε με τρόπο πιο άνετο στο τέλος, αφού η Λίβερπουλ είχε φροντίσει να κλωτσήσει το προβάδισμα που είχε αποκομίσει λίγες εβδομάδες πριν από το τέλος. Oμως φέτος οι οπαδοί της Σίτι έχουν έναν επιπλέον λόγο να εορτάζουν, ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έμεινε στην έβδομη θέση και εκτός Ευρώπης.

Τις Φούλαμ και Κάρντιφ ακολούθησε στην Τσάμπιονσιπ η Νόριτς. Η Γουέστ Μπρομ, έχοντας μόλις γλιτώσει τον υποβιβασμό, απέλυσε τον Ισπανό προπονητή της, Πέπε Μελ, υπό την καθοδήγηση του οποίου συνέλεξε μόνο 15 βαθμούς σε 17 αγώνες. Στην Ισπανία, ο τίτλος τελικά θα κριθεί από το ντέρμπι της Μπαρτσελόνα με την Ατλέτικο το Σάββατο, με τη Ρεάλ και τυπικά νοκ άουτ. Η Ατλέτικο έμεινε στο 1-1 εντός έδρας με τη Μάλαγα, ενώ με νίκη θα είχε στεφθεί πρωταθλήτρια, δεδομένου του 0-0 που έφερε η Μπάρτσα στην έδρα της Ελτσε. Ετσι, μια απλή νίκη των Καταλανών επί των Μαδριλένων στο «Καμπ Νου» την Κυριακή θα χαρίσει στην Μπαρτσελόνα το πρωτάθλημα.

Ηττες γνώρισαν στα πρωταθλήματά τους και οι δύο αυριανές αντίπαλοι στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ, αφού η Σεβίλλη έχασε 1-0 από τη Χετάφε και η πρωταθλήτρια Πορτογαλίας Μπενφίκα υπέκυψε στην έδρα της Πόρτο με 2-1.

Στην Ιταλία, ο τρεις σερί φορές πρωταθλητής τεχνικός με τη Γιουβέντους Αντόνιο Κόντε άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αποχώρησης από τη «Μεγάλη Κυρία» εφόσον δεν ενισχυθεί επαρκώς το καλοκαίρι ώστε να είναι υπολογίσιμη στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή