Προτελευταία στροφή για ΠΑΟ και ΠΑΟΚ

Προτελευταία στροφή για ΠΑΟ και ΠΑΟΚ

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μεγάλη ανατροπή που έκανε ο ΠΑΟΚ στο Περιστέρι κράτησε ανοικτή τη μάχη για την πρώτη θέση στα πλέι οφ και έδωσε νέο ενδιαφέρον στις δύο αγωνιστικές που απομένουν. Ο Παναθηναϊκός εξακολουθεί να έχει διαφορά τριών βαθμών και τον πρώτο λόγο για το «καλό» εισιτήριο που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά ο ΠΑΟΚ έχει την ευκαιρία να κάνει δύο νίκες και να του πάρει την μπουκιά από το στόμα. Δεν είναι εύκολο να νικήσει αύριο τον Αστέρα στην Τρίπολη και τους «πράσινους» το Σάββατο στην άδεια από φιλάθλους Τούμπα, έχει, όμως, μια ευκαιρία που λίγοι περίμεναν ότι θα είχε μετά το -3 της τιμωρίας του.

Ο Παναθηναϊκός παραμένει σε θέση ισχύος και μπορεί να «κλειδώσει» την πρώτη θέση από αύριο, αν νικήσει τον Ατρόμητο στην (επίσης άδεια από φιλάθλους) Λεωφόρο και ο ΠΑΟΚ δεν νικήσει στην Τρίπολη. Με το σενάριο αυτό, η τελευταία αγωνιστική θα έχει νόημα μόνο για τις θέσεις από 2 έως 4 στη βαθμολογία των πλέι οφ, που θα κρίνουν τα εισιτήρια για το Γιουρόπα Λιγκ και το πότε θα μπουν στα προκριματικά του οι ομάδες. Ο 2ος των πλέι οφ θα παίξει στις 21 και 28 Αυγούστου και για να προκριθεί στους ομίλους θα χρειαστεί να περάσει μόνο έναν αντίπαλο, ο 3ος θα ξεκινήσει στις 31/7 (η ρεβάνς στις 7/8) και θα χρειαστεί να κάνει δύο προκρίσεις για τους ομίλους, ενώ ο 4ος θα χρειαστεί τρεις προκρίσεις για να φτάσει στους ομίλους και θα ξεκινήσει τα παιχνίδια από τις 17 Ιουλίου.

Αυτήν την ταλαιπωρία θέλουν να αποφύγουν όλες οι ομάδες, γι’ αυτό και θα κυνηγήσουν κάθε βαθμό ακόμα κι αν χαθεί ο στόχος της πρώτης θέσης, όπως συμβαίνει πλέον με τον Ατρόμητο και τον Αστέρα. Οσον αφορά στο εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, όποιος το πάρει θα παίξει στις 29 ή 30 Ιουλίου και στις 5 ή 6 Αυγούστου με μαξιλάρι ασφαλείας σε περίπτωση αποκλεισμού του τη δυνατότητα να παίξει στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ και να μπει στους ομίλους του. Αν το «καλό» εισιτήριο το πάρει ο ΠΑΟΚ, στην πρώτη κλήρωση θα είναι στο γκρουπ των ισχυρών, ενώ αν το πάρει ο Παναθηναϊκός, θα χρειαστεί κάποιες ευνοϊκές συγκυρίες για να μπει στα προκριματικά ως ισχυρός.

«Αγανάκτηση»

Παρά την αγωνιστική αντιπαλότητα, ο Γιάννης Αλαφούζος τόνισε μέσω του Arena FM ότι δεν ευθύνεται ο ΠΑΟΚ για τα επεισόδια που έφεραν την τιμωρία του: «Εχει μαζευτεί πάρα πολύς θυμός, αγανάκτηση και απελπισία μ’ αυτά που συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, διότι αυτό που ζούμε δεν είναι πρωτάθλημα. Στον ημιτελικό της Τούμπας ξέσπασε ο κόσμος του ΠΑΟΚ και βάσει των κανόνων τιμωρήθηκε η ΠΑΕ, όμως άλλος είναι ο ηθικός αυτουργός για όλες τις φασαρίες που γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ουσιαστικά, είμαστε ισόβαθμοι με τον ΠΑΟΚ τώρα. Εάν είχαμε τώρα τους ίδιους βαθμούς, για να είμαι ειλικρινής θα προτιμούσα έστω και στα χαρτιά να κερδίσουμε εμείς την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αλλά το άδικο με την τιμωρία του ΠΑΟΚ είναι ότι τιμωρείται ουσιαστικά για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο»!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή