Άνετα ο Ολυμπιακός, άγχος για Παναθηναϊκό

Άνετα ο Ολυμπιακός, άγχος για Παναθηναϊκό

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Ο ανταγωνισμός στους πρώτους αγώνες των ημιτελικών των πλέι οφ, απέναντι στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, τονίσθηκε μόνο από τον ΠΑΟΚ, στο ΟΑΚΑ, όπου οι «πράσινοι» νίκησαν μετά μεγάλης δυσκολίας (89-83) και απέφυγαν την έκπληξη και την ανατροπή του πλεονεκτήματος έδρας από τον «Δικέφαλο» του Βορρά. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε απόλυτα την ανωτερότητά του, με αντίπαλο τον Πανιώνιο, τον οποίο περιόρισε κάτω από τους 50 πόντους και τον ανάγκασε σε συντριπτική ήττα (78-43).

Τα εύσημα ανήκουν στον ΠΑΟΚ για την προσπάθειά του, έστω κι αν δεν στέφθηκε με νίκη, αφού «λύγισε» στο τελευταίο λεπτό και οι λεπτομέρειες έκριναν το αποτέλεσμα υπέρ του Παναθηναϊκού, που φανέρωσε προβλήματα σε άμυνα και επίθεση. Ο ΠΑΟΚ έδειξε από το πρώτο δεκάλεπτο (21-31) ότι είχε υψηλό κίνητρο και διάθεση για να κοιτάξει κατάματα τους γηπεδούχους και εκμεταλλεύτηκε τις… άδειες εξέδρες του ΟΑΚΑ από την αδιαφορία των φίλων του «τριφυλλιού» που φαίνεται ότι ενδιαφέρονται μόνο για τα παιχνίδια της Ευρωλίγκας και προφανώς είναι απογοητευμένοι από τον αποκλεισμό της ομάδας από το φάιναλ φορ του Μιλάνου.

 Η πεντάδα των Μπόγρη, Κούπερ, Τσαϊρέλη, Πέιν και Χαραλαμπίδη «έβγαζε φωτιές» στην επίθεση και ο Παναθηναϊκός απάντησε μόνο με τον εξαιρετικό Μαυροκεφαλίδη (11/16 δ.,10/11 β., 10 ριμπ.) και σε δεύτερο χρόνο με τον Διαμαντίδη. Οι τέσσερις πόντοι του Φώτση για το 85-81 «λύτρωσαν» τον Παναθηναϊκό.

ΠΑΟ: Μπράμος, Κάρι, Φώτσης 9 (1), Ούκιτς 7 (1), Λάσμε 6, Μαυροκεφαλίδης 32, Διαμαντίδης 17 (2), Γκιστ 10 (2), Παππάς, Ματσιούλις 8 (2), Ράιτ.

ΠΑΟΚ: Πέιν 13, Κούπερ 15 (1), Τσόχλας 2, Χαραλαμπίδης 14 (1), Τσαϊρέλης 14 (2), Δέδας, Μαργαρίτης 3, Καλές, Μπόγρης 16, Κασελάκης 6 (2).

Στο ΣΕΦ, όπου μόλις τρεις χιλιάδες φίλοι του Ολυμπιακού ενδιαφέρθηκαν για τον πρώτο ημιτελικό των πλέι οφ, οι γηπεδούχοι ήταν συγκεντρωμένοι και έτοιμοι για να παίξουν ποιοτικό μπάσκετ σε άμυνα και επίθεση, ενώ αντίθετα ο Πανιώνιος δεν… εμφανίσθηκε ποτέ στο παρκέ και μόνο οι κυανέρυθρες εμφανίσεις θύμιζαν την παρουσία του. Ο Κόλινς συνέχισε το σερί των θετικών εμφανίσεων και χειροκροτήθηκε δικαιολογημένα, ενώ ύστερα από το πρώτο δεκάλεπτο (21-15), το παιχνίδι είχε τη μορφή… προπόνησης.

 Οι «κυανέρυθροι» ήταν απελπιστικά άστοχοι, η άμυνα του Ολυμπιακού λειτουργούσε καταλυτικά και στην επίθεση, οι «ερυθρόλευκοι» χρειάστηκαν τρεις παίκτες (Πέτγουεϊ, Κόλινς, Σπανούλης) για να γιορτάσουν με την εύκολη νίκη τους, ανήμερα, την επέτειο από την κατάκτηση της Ευρωλίγκας, στην Κωνσταντινούπολη. Παρόντος του Ηλία Λιανού που χαρακτήρισε τον εαυτό του «θεατή» και αποποιήθηκε τον τίτλο του προέδρου στην ΚΑΕ Πανιώνιος, η διαφορά των 35 πόντων ήταν η αναμενόμενη κατάληξη της αναμέτρησης, στην οποία οι φιλοξενούμενοι πέταξαν «λευκή πετσέτα» και αναμένεται -θεωρητικά- η αντίδρασή τους στο δεύτερο παιχνίδι.

 Αυτή είναι και η πρόβλεψη του Γιώργου Μπαρτζώκα που υποστήριξε ότι «η σειρά με τον Πανιώνιο δεν θα είναι τόσο εύκολη και είμαι σίγουρος πως και οι δύο ομάδες θα κάνουν ένα διαφορετικό παιχνίδι», ενώ ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ανέφερε πως οι παίκτες του αδίκησαν τους εαυτούς τους.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πέτγουεϊ 9 (2), Σερμαντίνι 5, Ντάνστον 3, Σπανούλης 9 (1), Περπέρογλου 8 (1), Παπαπέτρου 3 (1), Σλούκας 7 (1), Κόλινς 16 (3), Σίμονς, Λοτζέσκι 11 (2), Πρίντεζης 7, Μάντζαρης.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Μακ Κόλουμ 14 (2), Ντούβνιακ 3 (1), Κάρτερ, Μίλμπουρν 6, Αθανασούλας, Μπατής, Σκορδίλης, Λάνγκφορντ 10 (1), Μισέλ, Σίμτσακ 6, Κυρίτσης 4, Σαλούστρος.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή