Πτήση Τσάμπιονς Λιγκ από τον ΠΑΟ

Πτήση Τσάμπιονς Λιγκ από τον ΠΑΟ

3' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται από χθες στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς ήρθε ισόπαλος με τον Ατρόμητο στη Λεωφόρο με σκορ 1-1 και σε συνδυασμό με την ήττα του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη με 1-0 από τον Αστέρα απέκτησε διαφορά που δεν καλύπτεται την τελευταία αγωνιστική.

Οι «πράσινοι» θα αγωνιστούν στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ (30-31 Ιουλίου – 56 Αυγούστου) και αν προκριθούν θα συμμετάσχουν στα πλέι οφ της διοργάνωσης, από όπου αναμένεται να αποκομίσουν έσοδα 5,1 εκατομμυρίων ευρώ!

Ο Παναθηναϊκός ξεκινώντας το παιχνίδι του χρειαζόταν ένα βαθμό στις δύο αγωνιστικές για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την είσοδό του στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αν και ο Ατρόμητος μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, χάνοντας κλασικές ευκαιρίες, στο 33΄ ο στόχος ήταν ήδη στην… αγκαλιά των «πράσινων», όταν ο Κλωναρίδης εκμεταλλεύτηκε την ασθενή απόκρουση του Σηφάκη σε σουτ του Καρέλη και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Ο Ατρόμητος όμως δεν υποχώρησε. Αρχισε να ανεβάζει την απόδοσή του, δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει και το κατάφερε στο 85΄ όταν από μπαλιά του Φωτάκη, ο Ναπολεόνι σούταρε και διαμόρφωσε το 1-1.

Τα τελευταία λεπτά ήταν δραματικά, γιατί η ομάδα του Περιστερίου κυνήγησε με αξιώσεις και ένα δεύτερο γκολ που θα τον έβαζε στο «κόλπο» για καλύτερο πλασάρισμα στα πλέι οφ, όμως ο Παναθηναϊκός κράτησε τον «χρυσό» βαθμό και μαθηματικά πήρε την πρώτη θέση, που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ.

«Η φετινή πορεία ήταν μια μεγάλη υπέρβαση για τον Παναθηναϊκό και μια δικαίωση για τους παίκτες. Σήμερα κάναμε πολλά λάθη, αλλά πετύχαμε τον στόχο μας. Στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο, θα παίξουμε για την ιστορία μας», δήλωσε ο Γιάννης Αναστασίου μετά τη λήξη του αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός, πλέον, θα βρίσκεται στην κλήρωση της 18ης Ιουλίου, όπου εκεί θα θέλει ένα «θαύμα» προκειμένου να μπει στο γκρουπ των ισχυρών και να αποφύγει ομάδες όπως (πιθανότατα) οι Λιλ, Μπεσίκτας, Μπριζ, Ζενίτ, ΑΠΟΕΛ και Ντνίπρο ή Κοπεγχάγη.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Πράνιτς, Μέντες, Ζέκα, Ατζαγκούν (79΄ Δώνης), Αμπέντ, Κλωναρίδης (55΄ Λαγός), Καρέλης (65΄ Μπεργκ).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Σηφάκης, Μπάλλας (75΄ Γεωργίου), Νάστος, Φυτανίδης, Γιαννούλης, Δημούτσος (69΄ Φωτάκης), Φάμπιο, Πίτου Γκαρσία, Ούμπιδες, Ναπολεόνι, Καραμάνος (54΄ Μπρίτο).

Πιο πριν, ο Αστέρας έκανε πολύ πιο απλά τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό στην Τρίπολη, αφού κέρδισε τον ΠΑΟΚ με σκορ 1-0, αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε στο 44΄ με κεφαλιά του Καράσκο από σέντρα του Λούι.

Το γκολ ήρθε κόντρα στη ροή του αγώνα, τον οποίο ήλεγχε ως επί το πλείστον ο ΠΑΟΚ, όμως ο Αστέρας σκόραρε, πήρε προβάδισμα και το διατήρησε μέχρι τέλους, για να παλέψει πλέον για τη δεύτερη θέση των πλέι οφ.

«Η ομάδα έβγαλε ψυχή και μας βγήκε το γκολ. Τώρα κοιτάμε για μια πολύ καλή θέση για την Ευρώπη και πιστεύουμε στο καλύτερο. Φυσικά και ήταν θέμα τακτικής. Οταν μια ομάδα κερδίζει, προσπαθεί να αμυνθεί και να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που δίνονται στις κόντρα επιθέσεις. Η ομάδα έδειξε διάθεση και όλο αυτό είναι πολύ ευχάριστο. Μακάρι να πάνε όλα καλά και μακάρι να χάσει και ο Ατρόμητος, για να μπορέσουμε να κατακτήσουμε τη δεύτερη θέση», επισήμανε ο Καράσκο.

Στην αντίπερα όχθη υπάρχει κατήφεια και απογοήτευση. «Ηταν το 60ό παιχνίδι μας, είχαμε και πολλές απουσίες και γνωρίζοντας ότι έχουμε και -3 βαθμούς, παίζαμε με το μαχαίρι στην πλάτη. Θέλαμε να κερδίσουμε για να μείνουμε ζωντανοί. Δεν μπορέσαμε να αντιδράσουμε κι έτσι χάσαμε. Και στα δύο παιχνίδια των πλέι οφ ο Αστέρας πήρε παραπάνω απ’ όσα άξιζε, παίζει ρόλο και η τύχη κάποιες στιγμές», τόνισε ο Γιώργος Γεωργιάδης.

ΑΣΤΕΡΑΣ: Ερνάντεζ, Κοντοές, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Λούι, Σέτι, Ουσέρο, Μουνάφο (87΄ Κουρμπέλης), Καράσκο (70΄ Ναβάρο), Ντε Μπλάσις, Μπαράλες (79΄ Χουάνμα).

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Σπυρόπουλος (59΄ Λίνο), Κατσικάς, Κατσουράνης, Κάτσε (67΄ Κουλούρης), Νάτχο, Λάζαρ, Μάρτενς (46΄ Σαλπιγγίδης), Στοχ, Αθανασιάδης.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή