Eκαναν το 2-0 ΠΑΟ και Ολυμπιακός

Eκαναν το 2-0 ΠΑΟ και Ολυμπιακός

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδια «γεύση» στην εξέλιξή τους και παρόμοια αποτελέσματα, είχαν οι δεύτεροι ημιτελικοί αγώνες των πλέι οφ, με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό να μετρούν δύο νίκες, έναντι του Πανιωνίου (84-58) και του ΠΑΟΚ (83-77), αντίστοιχα. Οι «αιώνιοι» αντίπαλοι υπολείπονται μιας ακόμα νίκης για να προκριθούν στους τελικούς και θα έχουν την ευκαιρία να την πετύχουν, στις έδρες της Νέας Σμύρνης και της Πυλαίας τη Δευτέρα.

Στο Ολυμπιακό Στάδιο, ο ΠΑΟΚ έβαλε και πάλι… δύσκολα ερωτήματα στον Παναθηναϊκό, ο οποίος νίκησε (83-77) με ελάχιστη δόση μεγαλύτερης ευκολίας, συγκριτικά με τον πρώτο ημιτελικό, αλλά και πάλι φανέρωσε στο πρώτο ημίχρονο (3137) επιθετική δυστοκία στα μακρινά σουτ και κυρίως στα τρίποντα, καθώς και έλλειψη αποθεμάτων για αποτελεσματική άμυνα. Ο «Δικέφαλος» του Βορρά, που ζήτησε διά στόματος του Νίκου Σταυρόπουλου, μεγαλύτερο σεβασμό από τη διαιτησία, που θα είναι ανάλογη της ποιότητας των παικτών και των δύο ομάδων, εφάρμοσε και πάλι το πλάνο που είχε σχεδιάσει ο τεχνικός του, Σούλης Μαρκόπουλος. Προστάτεψε ιδιαίτερα τη ρακέτα του και επέτρεψε στους «πράσινους» να επιχειρήσουν αμαρκάριστα σουτ που ήταν άστοχα (1/8 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο), ενώ στην επίθεση, χάριν του Κούπερ είχε εύρυθμη δημιουργία φάσεων. Οι παίκτες του Αλβέρτη αντιλήφθηκαν ότι θα βίωναν παρόμοιες «λαχτάρες» με τον πρώτο ημιτελικό και αντέδρασαν στο δεύτερο ημίχρονο, σκοράροντας σε 7/15 τρίποντα. Προηγήθηκαν με 53-45, ο ΠΑΟΚ μείωσε σε 56-53 και χρειάστηκε δεύτερη αντεπίθεση του «τριφυλλιού» για να αυξηθεί η διαφορά στο συν 10 (68-58). Το καλάθι του Ούκιτς για το 75-68 στο 1’ 20’’, εξασφάλισε τη νίκη.

ΠΑΟ: Μπράμος 7 (1), Κάρι 2, Φώτσης 2, Ούκιτς 15 (1), Λάσμε 6, Μαυροκεφαλίδης 6, Διαμαντίδης 17 (3), Γκιστ 17 (2), Παππάς 2, Γιάνκοβιτς 1, Ματσιούλις 8 (1).

ΠΑΟΚ: Πέιν 15 (1), Κούπερ 16 (1), Χαραλαμπίδης 17 (3), Τσόχλας 1, Βουτσίτσεβιτς, Τσαιρέλης 10, Δέδας 6 (2), Μαργαρίτης 3 (1), Μπόγρης 9, Κασελάκης, Λιάπης.

Στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός επανεμφανίσθηκε σοβαρός, συγκεντρωμένος και αποφασισμένος να τελειώσει συνοπτικά τις υποχρεώσεις του με τον Πανιώνιο (84-58), ο οποίος παρουσιάσθηκε και πάλι κατώτερος των περιστάσεων, λόγω του αποπροσανατολισμού που έχουν οι παίκτες του από τις διοικητικές εξελίξεις και την αποχώρηση του Ηλία Λιανού. Οι «ερυθρόλευκοι» συνεχίζουν ουσιαστικά την… προθέρμανσή τους για την αντιμετώπιση του Παναθηναϊκού στους τελικούς, στους οποίους θα παίξουν με μειονέκτημα έδρας και θα στοχεύσουν στην ανατροπή του. Ο Μπαρτζώκας χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες του, δοκιμάζοντας σχήματα και ικανοποιήθηκε ιδιαίτερα από την απόδοση του Περπέρογλου, ενώ ο Πανιώνιος έχασε τη συγκέντρωσή του, μετά το πρώτο δεκάλεπτο και μετατράπηκε σε «σάκο του μποξ».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σερμαντίνι 4, Ντάνστον 3, Σπανούλης 12 (2), Περπέρογλου 16 (1), Παπαπέτρου 5, Σλούκας 8 (2), Κόλινς 5, Σίμονς 3, Λοτζέσκι 14 (4), Πρίντεζης 9 (1), Αγραβάνης 2, Μάντζαρης 3 (1).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Μακ Κόλουμ 7 (1), Σταμάτης 5 (1), Ντούβνιακ 5 (1), Κάρτερ 8 (2), Μίλμπουρν 14 (2), Αθανασούλας, Μπατής 5 (1), Λάνγκφορντ 10, Μισέλ 2, Σίμτσακ, Σαλούστρος 2.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή