Το καθοριστικότερο προβάδισμα τίτλου

Το καθοριστικότερο προβάδισμα τίτλου

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Ο κρισιμότερος τελικός των πλέι οφ, μέχρι τον… επόμενο, είναι ο τρίτος που θα διεξαχθεί σήμερα (19.45, Σχινάς – Κορομηλάς – Ψαριανός) στο ΟΑΚΑ, με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται εκ νέου τον Ολυμπιακό και τους «αιωνίους» αντιπάλους να έχουν από μία νίκη. Οι «πράσινοι» στοχεύουν στην κατοχύρωση του πλεονεκτήματος έδρας, ώστε ακόμα κι αν ηττηθούν στον τέταρτο τελικό που θα γίνει στο ΣΕΦ, την ερχόμενη Κυριακή, να υπερασπιστούν τον περυσινό τίτλο τους, στο ΟΑΚΑ, στον πέμπτο και τελευταίο αγώνα. Ακρως αντίθετος είναι ο στόχος του Ολυμπιακού, ο οποίος θα επιχειρήσει να φύγει με το «διπλό» και να μην επιστρέψει στην έδρα του «Τριφυλλιού», αν στεφθεί πρωταθλητής με τρίτη νίκη στη δική του έδρα. Στον Παναθηναϊκό, «επιστρατεύθηκε» και ο Τζέιμς Γκιστ, που ολοκλήρωσε χωρίς ενοχλήσεις στον προσαγωγό του τη χθεσινή προπόνηση και σε αντίθεση με τον δεύτερο τελικό, δεν θα απουσιάσει από τον σημερινό αγώνα.

Λακωνική και σαφής για την αξιοποίηση της έδρας ήταν η δήλωση του Φραγκίσκου Αλβέρτη: «Θέλουμε να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι. Να παίξουμε όπως πρέπει για να πάρουμε τη νίκη που επιθυμούμε και χρειαζόμαστε στο δικό μας σπίτι. Είναι περιττό να πούμε ότι χρειάζεται απόλυτη συγκέντρωση για να πετύχουμε τον στόχο μας». Οι «πράσινοι» αναμένουν τη μέγιστη προσέλευση των φιλάθλων τους, σε αντίθεση με τα άδεια καθίσματα πίσω από τους δύο πάγκους, στον πρώτο τελικό, καθώς είναι δεδομένη η κρισιμότητα του αποτελέσματος στον τρίτο τελικό. Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο ΟΑΚΑ, με λιγότερο άγχος και περισσότερη αυτοπεποίθηση ότι έχει βρει τα «κλειδιά» της τακτικής με την οποία επιβάλλει τον ρυθμό του κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ζητούμενο, όμως, για τους «ερυθρόλευκους» παραμένει η ψυχολογική ανταπόκρισή τους στη νέα δοκιμασία που θα υποστούν στο Μαρούσι, καθώς η παράδοση έχει δείξει ότι ακόμα και στις περιπτώσεις που «άγγιξαν» τη νίκη, δεν την «γεύθηκαν», έστω κι αν χρειαζόταν μια λεπτομέρεια για να το πετύχουν. Οι «ερυθρόλευκοι», σε μια δυσμενή προϊστορία των αγώνων τους στο ΟΑΚΑ, έχουν να επιδείξουν τη νίκη τους στη δεύτερη αγωνιστική της περιόδου 2012-13.

• Μία νίκη χρειάζεται ο ΠΑΟΚ για να κατακτήσει την 3η θέση και αν την πετύχει στον τρίτο αγώνα του με τον Πανιώνιο, στη Νέα Σμύρνη (17.30), θα κάνει «έξωση» στους «κυανέρυθρους» από την ίδια θέση που κατέλαβαν στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» προηγείται με 2-0 νίκες και έχει ανατρέψει, ήδη, το πλεονέκτημα έδρας του Πανιωνίου.

• O Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν θα ενισχύσει την εθνική νέων στο προσεχές Ευρωμπάσκετ που θα διοργανωθεί στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο (8 – 20/7), καθώς θα συμμετάσχει στο καλοκαιρινό καμπ των Μιλγουόκι Μπακς, ενώ αναμένεται να κληθεί στην προετοιμασία της εθνικής ανδρών για το Παγκόσμιο της Ισπανίας. Αντίθετα, νέο πρόσωπο στις κλήσεις του τεχνικού Κώστα Μίσσα είναι ο Κύπριος Ανδρέας Χριστοδούλου, που ήθελε να αγωνιστεί με τα ελληνικά χρώματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή