Η Νιγηρία το επόμενο μεγάλο τεστ

Η Νιγηρία το επόμενο μεγάλο τεστ

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το φιλικό 0-0 με την Πορτογαλία στη Λισσαβώνα ήταν το πρώτο τεστ για την Εθνική μας μπαίνοντας στην τελική ευθεία του ταξιδιού της με προορισμό τη Βραζιλία και μπορεί να χαρακτηριστεί θετικό, αν αναλογιστεί κανείς ότι πήρε μάλλον εύκολα ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι σε μια καλύτερη ομάδα, με φιλοδοξίες και δυνατότητες για κάτι πολύ καλό στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Τα συνηθισμένα προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και στην παραγωγή ευκαιριών προβλημάτισαν οπωσδήποτε τον Σάντος, αλλά στον αντίποδα, η εξαιρετική αμυντική λειτουργία της ομάδας δίνει ασφάλεια και μπορεί να αποτελέσει τη βάση για να χτιστεί πάνω της μια επιτυχία. Θα χρειαστεί, βέβαια, κι άλλος χρόνος για να «δέσει» η Εθνική μας και τα επόμενα δύο φιλικά στις ΗΠΑ θα βοηθήσουν πολύ τους διεθνείς μας όχι μόνο να βρουν καλύτερο ρυθμό, αλλά και να εγκλιματιστούν στις συνθήκες που επικρατούν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Η μεγάλη διαφορά της ώρας είναι πάντα ένα πρόβλημα σ’ αυτά τα μακρινά ταξίδια, γι’ αυτό και η αποστολή έφυγε κατευθείαν για τις ΗΠΑ από τη Λισσαβώνα ώστε να υπάρχει χρόνος για την προσαρμογή των παικτών. Η Εθνική μας βρίσκεται από την Κυριακή το βράδυ στη Φιλαδέλφεια και χθες έκανε την πρώτη της προπόνηση επί αμερικανικού εδάφους, λίγο πριν από το φιλικό παιχνίδι που θα δώσει απόψε στις 2 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος στο PPL Park, με αντίπαλο τη Νιγηρία. Πρόκειται για μια ομάδα με αρκετά κοινά χαρακτηριστικά με την Ακτή Ελεφαντοστού που θα αντιμετωπίσουμε στον όμιλό μας στη Βραζιλία και ο Σάντος την επέλεξε ως αντίπαλο για να προσαρμόσει όσο το δυνατόν καλύτερο τα πλάνα του στις ανάγκες αυτού του παιχνιδιού.

Ο τραυματισμός του Παπασταθόπουλου (οστικό οίδημα στη γάμπα) στο φιλικό με την Πορτογαλία δεν ήταν πολύ σοβαρός, θα τον κρατήσει, όμως, εκτός προπονήσεων για 3-4 ημέρες και κατά συνέπεια, δεν υπολογίζεται από τον Σάντος για το αποψινό φιλικό. Αν όλα κυλήσουν ομαλά, ο άσος της Ντόρτμουντ θα είναι παρών στο φιλικό της Παρασκευής με τη Βολιβία, που θα είναι και η πρόβα τζενεράλε για την πρεμιέρα της Εθνικής μας στο Μουντιάλ, με αντίπαλο την Κολομβία.

• Η Ελλάδα και η Ακτή Ελεφαντοστού θα προκριθούν στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από τον 3ο όμιλο της διοργάνωσης, προέβλεψε ο Ζοζέ Μουρίνιο, με την υποσημείωση ότι του αρέσει πολύ η εθνική μας ομάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή