Οριστικά χωρίς τον Φαλκάο στο Μουντιάλ η Κολομβία

Οριστικά χωρίς τον Φαλκάο στο Μουντιάλ η Κολομβία

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ραδαμέλ Φαλκάο Γαρσία δεν θα βρεθεί τελικά στον δρόμο της εθνικής μας ομάδας, καθώς ο Χοσέ Πέκερμαν, τεχνικός της εθνικής Κολομβίας που θα αντιμετωπίσει την Ελλάδα το άλλο Σάββατο, αναγκάστηκε να τον αφήσει εκτός της αποστολής  για  το  Παγκόσμιο  Κύπελλο.

Ο σούπερ σταρ της Μονακό δεν κατάφερε να συνέλθει εγκαίρως από τον τραυματισμό του σε αγώνα του Κυπέλλου Γαλλίας και χάνει το μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού της χρονιάς. Σημαντική ακόμη θα είναι κι η απουσία του τραυματία Λουίς Περέα, του έμπειρου κεντρικού αμυντικού της Κολομβίας.

Αντιθέτως, στην αποστολή της εθνικής Γαλλίας συμπεριλήφθηκε ο προερχόμενος από τραυματισμό Φρανκ Ριμπερί, με τον προπονητή Ντιντιέ Ντεσάμπ να ελπίζει ότι ο μεσοεπιθετικός της Μπάγερν Μονάχου θα είναι ετοιμοπόλεμος το ταχύτερο δυνατόν. Εκτός Μουντιάλ έμεινε ο τραυματισμένος τερματοφύλακας της Μαρσέιγ Στιβ Μανταντά, και τη θέση του πήρε ο Στεφάν Ριφιέ της Σεντ Ετιέν.

Στη Βραζιλία πάντως το κλίμα δεν είναι και πολύ ευνοϊκό για τη διοργάνωση. Σύμφωνα με έρευνα, έξι στους 10 Βραζιλιάνους θεωρούν ότι το Μουντιάλ θα κάνει κακό στη χώρα τους, λέγοντας ότι τα 11 δισεκατομμύρια δολάρια που θα δαπανηθούν για το τουρνουά θα ήταν καλύτερο να επενδυθούν σε υπηρεσίες υγείας, εκπαίδευσης και μαζικής μεταφοράς. Χθες η κυβέρνηση πρόσφερε αύξηση 15,8% στους αστυνομικούς με αντάλλαγμα την υπόσχεσή τους να μην απεργήσουν κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή