Εθνικό πανηγύρι

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οταν θέλουμε να δείξουμε πως κάποιος ή κάτι δεν αξίζει, λέμε τη φράση «αυτός είναι για τα πανηγύρια». Και για να… προλάβω τον χαρακτηρισμό του «γκρινιάρη», δεν θεωρώ πως η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου, που σε δέκα μέρες θα μπει στη μάχη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, είναι για… κλαρίνα, νταούλια και αρνιά στις σούβλες.

Απλά, δεν μπορεί αγώνες, στους οποίους ο Φερνάντο Σάντος θα βάλει την τελευταία πινελιά στο κάδρο που θα παρουσιάσει, απέναντι στην Κολομβία, να γίνονται αιτία για δήθεν αναπτέρωση του εθνικού φρονήματος των ομογενών μας στις ΗΠΑ, και μάλιστα με την Καλομοίρα να άδει τον Εθνικό μας Υμνο! Το συμβάν είναι πολύ περισσότερο από «γραφικό». Και πιστεύω πως ούτε ως διαφήμιση σε θέματα τουρισμού βοηθάει τη χώρα μας.

Οι εμπειρίες μας, από ανάλογα συμβάντα, πριν από τη συμμετοχή της ομάδας, στο Παγκόσμιο της Αμερικής, το 1994, είναι αρνητικές. Είχαν προηγηθεί κάτι ανάλογες «γιορτές» για να χαρούν από κοντά οι Ελληνες τους διεθνείς. Αποτέλεσμα, ο πλήρης αποπροσανατολισμός των παικτών από τον στόχο, για τον οποίο είχαν βρεθεί εκεί.

Γι’ αυτό, και για όσες μέρες βρίσκεται εκεί η ομάδα μας, πριν μπει στο αεροπλάνο για τη Βραζιλία, ας μαζέψει ο Φερνάντο Σάντος ό,τι μπορεί, γιατί αν στην ΕΠΟ αφήσεις λάσκα τα λουριά, οι παράγοντες και συνοδοί της… «όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη». Διότι με όσες αδυναμίες έχει αυτή η Εθνική μπορεί, αν αφοσιωθεί σε αυτό για το οποίο θα βρεθεί στη χώρα του καφέ και της σάμπα, να πετύχει κάτι περισσότερο από μια απλή συμμετοχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή