Οι έξι προτάσεις για τη διαιτησία από τον ΠΑΟ στη Σούπερ Λιγκ

Οι έξι προτάσεις για τη διαιτησία από τον ΠΑΟ στη Σούπερ Λιγκ

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προτάσεις για την αναδιάρθρωση και αναμόρφωση της διαιτησίας αλλά και το σύστημα δανεισμού ποδοσφαιριστών κατέθεσε στη Σούπερ Λιγκ ο Παναθηναϊκός. Οσον αφορά τη διαιτησία ο Παναθηναϊκός προτείνει εξής:

α) Τα μέλη της ΚΕΔ και ο πρόεδρός της να είναι αιρετά και να προκύπτουν από αυξημένη πλειοψηφία 3/4 και η θητεία τους να είναι μονοετής.

β) Ο πρόεδρος της ΚΕΔ να εκλέγεται από το Δ.Σ. της ΕΠΟ. Εξ οφίτσιο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ να είναι ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Διαιτητών η δημιουργία της οποίας προβλέπεται στο νέο καταστατικό της ΕΠΟ.

γ) Το ένα από τα υπόλοιπα τρία μέλη της να προέρχεται και να εκλέγεται από τη Σούπερ Λιγκ, το δεύτερο να προέρχεται και να εκλέγεται από τη Φούτμπολ Λιγκ και το τρίτο να εκλέγεται από τους παρατηρητές.

δ) Παράλληλα με την ΚΕΔ θα λειτουργεί ένα ελεγκτικό όργανο που θα αποτελείται από πρόσωπο της αλλοδαπής (πρώην διεθνή διαιτητή), το οποίο θα έχει διετή σύμβαση και θα ελέγχει την απόδοση των διαιτητών και την αξιολόγησή τους από τους παρατηρητές, συντάσσοντας στο τέλος κάθε έτους αιτιολογική έκθεση.

ε) Τη χρησιμοποίηση του συστήματος με τους πέντε διαιτητές που έχει υιοθετήσει η UEFA σε όλους τους αγώνες ανάμεσα στις ομάδες που τερμάτισαν στις πέντε πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και επιπλέον σε έναν αγώνα κάθε αγωνιστικής.

στ) Ο ορισμός των διαιτητών να προκύπτει από μεικτό σύστημα κλήρωσης από λίστα επιλεγμένων διαιτητών.

Σχετικά με το σύστημα δανεισμού ποδοσφαιριστών η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, μεταξύ άλλων προτείνει, κάθε ομάδα της Σούπερ Λιγκ να μην μπορεί να δηλώσει πάνω από δύο ποδοσφαιριστές που να προέρχονται από την ίδια ομάδα και επίσης κάθε ομάδα της Σούπερ Λιγκ να μην μπορεί να δανείσει σε περισσότερες από δύο ομάδες της ίδιας κατηγορίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή