«Τιτανομαχία» Αγγλίας – Ιταλίας στην καρδιά του Αμαζονίου

«Τιτανομαχία» Αγγλίας – Ιταλίας στην καρδιά του Αμαζονίου

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τρίτη μέρα διεξαγωγής του Παγκόσμιου Κυπέλλου στη Βραζιλία δεν έχει μόνο ελληνικό χρώμα. Εκτός από τον τρίτο όμιλο, δράση υπάρχει και στον τέταρτο, ενώ μέχρι και τη Δευτέρα θα έχει ολοκληρωθεί η πρώτη αγωνιστική στα επτά από τα οκτώ γκρουπ.

Από όλες τις αναμετρήσεις του τριημέρου αυτή που ξεχωρίζει για πολλούς και διάφορους λόγους θα διεξαχθεί στις 01.00 τα ξημερώματα στην «Αρένα Αμαζόνια» του Μανάους. Λίγα χιλιόμετρα μακριά από την αχανή ζούγκλα του Αμαζονίου, Αγγλία και Ιταλία, θα κληθούν να λύσουν τις διαφορές τους και να πάρουν προβάδισμα πρόκρισης σε έναν από τους πιο δυνατούς ομίλους της διοργάνωσης. Οι δύο ομάδες έχουν να συναντηθούν σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου από το 1990 όταν οι Ιταλοί είχαν επικρατήσει με 2-1 στον μικρό τελικό της διοργάνωσης. Οσο κι αν ακούγεται περίεργο, αυτή είναι και η μοναδική αναμέτρηση της «σκουάντρα ατζούρα» και των «λιονταριών» σε επίπεδο Μουντιάλ! Συνολικά οι δύο χώρες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες 24 φορές με οκτώ νίκες της Αγγλίας, επτά ισοπαλίες και εννιά επικρατήσεις της Ιταλίας.

Νωρίτερα, στις 22.00, στο «Εστάντιο Καστελάο» της Φορταλέζα, η Ουρουγουάη εύκολα ή δύσκολα αναμένεται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Κόστα Ρίκα και να τεθεί επικεφαλής στο τέταρτο γκρουπ. Μία από τις Ουρουγουάη, Ιταλία, Αγγλία θα αποκλειστεί από την επόμενη φάση του Μουντιάλ, με τον ηττημένο της σημερινής ευρωπαϊκής μονομαχίας να αυξάνει τις πιθανότητές του για πρόωρη αποχώρηση, από τη Βραζιλία.

Η αυριανή μέρα

Αύριο, η σκυτάλη περνάει στον Ε΄ και τον ΣΤ΄ όμιλο. Για το πέμπτο γκρουπ, η Ελβετία θα αντιμετωπίσει τον Ισημερινό (19.00, Εστάντιο Νασιονάλ) και η Γαλλία την Ονδούρα (22.00, Εστάντιο Μπέιρα-Ρίο). Και στις δύο αναμετρήσεις, οι ευρωπαϊκές ομάδες δείχνουν να έχουν το πάνω χέρι τόσο για την κατάκτηση της νίκης, όσο και για την πρόκριση στους «16». Ο Ισημερινός είναι η τρίτη… δύναμη αυτού του ομίλου και αν θέλει να διεκδικήσει μία από τις δύο πρώτες θέσεις, θα πρέπει να περάσει το εμπόδιο της Ελβετίας. Η Γαλλία, επίσης, θα πρέπει να δείξει ότι δεν επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από την πρόσφατη απώλεια του Φρανκ Ριμπερί.

Το ντέρμπι του ΣΤ΄ ομίλου διεξάγεται επίσης, αύριο (01.00 ξημερώματα Δευτέρας), όταν η Αργεντινή θα κοντραριστεί με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη. Στο Μαρακανά του Ρίο, ο Λιονέλ Μέσι και η παρέα του πρέπει να αποδείξουν από το πρώτο τους παιχνίδι γιατί συγκαταλέγονται στα φαβορί της διοργάνωσης. Απέναντί τους θα βρουν μία ποιοτική και απρόβλεπτη ομάδα που, όμως, τη χαρακτηρίζουν η απειρία και η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης. Αργεντινοί και Βόσνιοι είναι τα φαβορί για να πάρουν τα δύο εισιτήρια για τους «16», αφού Νιγηρία και Ιράν που αγωνίζονται τη Δευτέρα (22.00, Αρένα ντε Μπαϊσάδα) μοιάζουν να έχουν τον ρόλο του ρυθμιστή στον όμιλο.

Δευτέρα με ντέρμπι

Ο αγώνας, βέβαια, που κυριαρχεί στο πρόγραμμα της Δευτέρας είναι αυτός της Γερμανίας με την Πορτογαλία για το έβδομο γκρουπ. Στις 19.00 στην «Αρένα Φόντε Νόβα», ο προερχόμενος από τραυματισμό Κριστιάνο Ρονάλντο θα προσπαθήσει να σταματήσει τη γερμανική μηχανή που κατεβαίνει στα γήπεδα της Βραζιλίας ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα, στο Εστάντιο ντας Ντούνας, Γκάνα και ΗΠΑ, θα έχουν την ευκαιρία να μπουν… σφήνα σε Πορτογάλους και Γερμανούς που θεωρητικά κατέχουν το προβάδισμα για την πρόκριση. Οι δύο ομάδες έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς από την προηγούμενη διοργάνωση, όταν οι Αφρικανοί είχαν αποκλείσει τους Αμερικανούς στη φάση των «16».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή