Πίσω απο τις κάμερες

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Σκιές» στην ΕΠΟ

Η ΕΠΟ είναι μια ομοσπονδία που συντηρείται κυρίως από ίδιους πόρους και για δύο χρόνια (2007, 2008) δεν επιχορηγήθηκε από την πολιτεία. Ωστόσο, με αφορμή την έρευνα που διεξάγεται από την οικονομική εισαγγελία για τις επιχορηγήσεις που δόθηκαν στις ομοσπονδίες κατά την τελευταία δεκαετία (βλ. σχετικό δημοσίευμα αύριο στην «Κ») υπενθυμίζεται ότι έχουν εγγραφεί δύο περιστατικά. Το πρώτο είναι η δίκη του προεδρείου της ΕΠΟ –αθωώθηκαν όλοι– το φθινόπωρο του 2008 για απιστία σχετικά με 650 χιλ. ευρώ που δόθηκαν από την πολιτεία και μέσω της ομοσπονδίας κατέληξαν σε δύο σωματεία του νομού Ημαθίας. Το δεύτερο είναι η ομιλία του πρώην προέδρου Σ. Πιλάβιου, ο οποίος από το βήμα της Γ.Σ. μίλησε για «μαύρη τρύπα» δεκάδων εκατομμυρίων στα ταμεία της ομοσπονδίας το 2009.

Τεντωμένο σχοινί

Η εφαρμογή του κανονισμού της ΕΟΚ για την αδικαιολόγητη απουσία των τριών παικτών του Ολυμπιακού από την εθνική νέων και το Ευρωμπάσκετ της Κρήτης δεν θα αφορά μόνο τον αποκλεισμό των παικτών από το επόμενο πρωτάθλημα για όσες αγωνιστικές απουσιάσουν και από τις εθνικές υποχρεώσεις τους. Σύμφωνα με το άρθρο δύο του καταστατικού της ομοσπονδίας, η απουσία επισύρει και αφαίρεση δύο βαθμών από την ομάδα όπου ανήκουν οι αθλητές. Ετσι λένε οι κανονισμοί. Ο Ολυμπιακός θα προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ, ανάλογα με την απόφαση της ΕΟΚ, αλλά το θέμα είναι, όταν θα έχει «σπάσει το σχοινί», με συνέπειες και για τις δύο πλευρές.

Συνεχίζει ελληνικά

Λούντζης, Παπαγιάννης, Διαμαντάκος αποτελούν την υλοποίηση της ελληνοποίησης που έχει εξαγγείλει ο Παναθηναϊκός, και άργησε να κάνει, τα τέσσερα τελευταία χρόνια για παίκτες που είναι επένδυση στο άμεσο και όχι απώτερο μέλλον. Υπάρχει και άλλη μία περίπτωση στα «σκαριά», με τον 17χρονο Γιώργο Τσαλμπούρη (2,14 μ.) από τον Πιερικό Αρχέλαο, αν και στην επόμενη περίοδο θα παίξει στο κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ.

Γιατί δεν τον διόρθωσαν;

«Ουραγουάη» την ανέβαζε, «Ουραγουάη» την κατέβαζε ο Σάκης Τσιώλης την Ουρουγουάη στο ματς της περασμένης Τρίτης κόντρα στην Ιταλία, κατά τον σχολιασμό του στη ΝΕΡΙΤ. Τόσα άτομα εκεί, δεν βρέθηκε ένας να τον διορθώσει εκτός «αέρα»;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή