Η άποψη της ΕΟΕ και παραγόντων

Η άποψη της ΕΟΕ και παραγόντων

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ναι στον έλεγχο αλλά με διαφορετικό τρόπο», είναι η άποψη των περισσοτέρων παραγόντων του ελληνικού αθλητισμού, σχετικά με την έρευνα. Οι εκπρόσωποι των ομοσπονδιών πιστεύουν ότι οι αρμόδιοι υπάλληλοι της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού θα έπρεπε να κάνουν έλεγχο σε κάθε μία ομοσπονδία χωριστά και εάν κάπου υπάρχει κακοδιαχείριση, τότε να επέμβει ο εισαγγελέας. Δεν λείπουν βέβαια αυτοί που θεωρούν καλοδεχούμενο τον έλεγχο, ενώ κάποιοι παλαιοί παράγοντες δεν ήθελαν να δώσουν στις νυν διοικήσεις στοιχεία.

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγωνιστικού Αθλητισμού, Τρύφων Ζαχαρόπουλος ζήτησε μέχρι τις 12/6 να έχει στη διάθεσή του κατάλογο με τα στοιχεία των Δ.Σ. Παρόλο που έχουν περάσει περισσότερες από 15 ημέρες, πολλοί παράγοντες δεν έχουν υπακούσει είτε γιατί θεωρούν ότι ο τρόπος που γίνεται ο έλεγχος δεν είναι σωστός, είτε γιατί μπορούν να κερδίσουν χρόνο «πατώντας» πάνω σ’ αυτή την άποψη.

«Στην ετήσια γιορτή της ΕΟΕ είπα ότι η Πολιτεία έχει χρέος να ελέγχει πού πηγαίνουν τα χρήματα που δίνει στις ομοσπονδίες. Η ΓΓΑ όμως είναι η υπεύθυνη αρχή για να κάνει τους ελέγχους. Αντί για αυτό ο κ. υπουργός έστειλε το ΣΔΟΕ. Εάν ήθελαν να ψάξουν τα πόθεν έσχες καλύτερα να έψαχναν πριν από το 2004, τότε που πέρασαν πολλά χρήματα από τον ελληνικό αθλητισμό», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπ. Καπράλος.

Η διοίκηση της ομοσπονδίας μπάσκετ αντέδρασε άμεσα στην έναρξη της έρευνας από τον οικονομικό εισαγγελέα, θεωρώντας ότι τίθεται ηθικό ζήτημα για τον συλλήβδην χαρακτηρισμό των αθλητικών παραγόντων ως «υπόπτων» για οικονομική διαφθορά. Στην επιστολή του προέδρου της, Γιώργου Βασιλακόπουλου, που εστάλη στον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Γ. Ανδριανό, αναφέρεται ότι «οι ομοσπονδίες υπάγονται σε οικονομικό έλεγχο από το εποπτικό συμβούλιο της ΓΓΑ, τους οικονομικούς επιθεωρητές του υπουργείου Οικονομικών και τις ΔΟΥ που είναι και τα αρμόδια όργανα για να κάνουν έρευνες».

Η ομοσπονδία της κολύμβησης ψάχνει να βρει στοιχεία των πρώην παραγόντων της παρόλο που διαφωνεί με τον τρόπο που θα γίνει ο έλεγχος: «Η Πολιτεία με το άρθρο 51 του 2725 έχει θεσμοθετημένες διαδικασίες και μπορεί να κάνει έλεγχο σε κάθε ομοσπονδία. Ομως, άλλο έλεγχος άλλο σπίλωση. Τώρα δημιουργείται η σκέψη ότι κάτι συμβαίνει. Αυτό απαξιώνει το αθλητικό κίνημα. Θεωρώ αναξιοπρεπές το συλλήβδην. Αυτούς που μας έβαλαν στο μνημόνιο τους έχει καλέσει κανένας εισαγγελέας για στοιχεία;», δήλωσε ο πρόεδρός της, Δ. Διαθεσόπουλος.

Να συζητηθεί το θέμα στην Ολυμπιακή Επιτροπή θέλει ο πρόεδρος της ποδηλασίας. Θ. Τερζής: «Τον έλεγχο έπρεπε να τον κάνει η ΓΓΑ και εάν προκύψουν παρατυπίες να πάει ο φάκελλος στον εισαγγελέα. Τα προσωπικά στοιχεία είναι απόρρητα, πώς εγώ θα τα δώσω;».

Να ολοκληρωθεί ο έλεγχος και να μη μείνει στα χαρτιά θέλει ο πρόεδρος του πινγκ πονγκ, Μ. Κολυμπάδης: «Αναμένουμε με χαρά τον έλεγχο. Θέλουμε να προχωρήσει και να μην είναι ένα επικοινωνιακό τέχνασμα. Από την πρώτη στιγμή στείλαμε όλα τα στοιχεία», υπογράμμισε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή