Δύσκολη πρόκριση της Αργεντινής

Δύσκολη πρόκριση της Αργεντινής

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα γκολ του Ντι Μαρία στο 118 και η ατυχία των Ελβετών έστειλαν την Αργεντινή (1-0) στη φάση των «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Δύο λεπτά προτού οδηγηθεί ο αγώνας στη διαδικασία των πέναλτι, ο Λιονέλ Μέσι πάσαρε στον Ανχελ Ντι Μαρία, ο οποίος από κοντά έλυσε τον «γόρδιο δεσμό» της άμυνας των Ελβετών. Ωστόσο, ώσπου να ακουστεί το τελικό σφύριγμα του διαιτητή, οι Λατινοαμερικανοί δεινοπάθησαν, αφού στις καθυστερήσεις ο Τζεμαϊλί έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στο δοκάρι και στη συνέχεια, από το μισό μέτρο, την είδε να χτυπάει στο πόδι του και να φεύγει ελάχιστα άουτ. Ενα λεπτό αργότερα, οι Ελβετοί κέρδισαν φάουλ στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής αλλά ο Σακίρι βρήκε… τείχος.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ρομέρο, Γκαράι, Ζαμπαλέτα, Γκάγκο (106΄ Μπίλια), Ντι Μαρία, Ιγκουαΐν, Μέσι, Μασεράνο, Ρόχο (106΄ Μπασάντα), Φερνάντεζ, Λαβέτσι (74΄ Παλάσιο).

ΕΛΒΕΤΙΑ: Μπενάλιο, Λιχτστάινερ, Ινλέρ, Τσάκα (66 Φερνάντες), Μπεχράμι, Ροντρίγκεζ, Μεχμέντι (113΄ Τζεμαϊλί), Ντρμιτς, Τζουρού (82΄ Σεφέροβιτς), Σχαρ, Σακίρι.

Δύο γειτονικά ντέρμπι σχηματίστηκαν από τα ζευγάρια που θα ανοίξουν τη φάση των προημιτελικών μεθαύριο στη Βραζιλία, με την οικοδέσποινα να αντιμετωπίζει την Κολομβία, και τη Γαλλία να συγκρούεται με τη Γερμανία στην κλασική ευρωπαϊκή κόντρα όπως δημιουργήθηκε από τους αγώνες της φάσης των «16» προχθές το βράδυ.

Η νίκη των Γάλλων επί των Νιγηριανών έκανε ήρωα των πρώτων τον Πολ Πογκμπά, που εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Βίνσεντ Ενγιεάμα, του Νιγηριανού τερματοφύλακα, για να διώξει το άγχος από τους «Μπλε». Ο τεχνικός του Ντιντιέ Ντεσάμ δήλωσε ότι περιμένει πλέον από τον άσο της Γιουβέντους να δείχνει μονίμως την αξία του.

Κι αν η Γαλλία πέρασε στο 90λεπτο τους Νιγηριανούς, οι Γερμανοί χρειάστηκαν την παράταση για να κάμψουν τους Αλγερινούς, εγείροντας και πάλι ερωτηματικά για την απροσδόκητη αφλογιστία τους. Το σοκ όμως ήρθε από τον Χάραλντ Σουμάχερ, τον τερματοφύλακα της Γερμανίας που είχε κάνει δολοφονική έξοδο πάνω στον Πατρίκ Μπατιστόν της Γαλλίας στον ημιτελικό του Μουντιάλ του 1982, καθώς δήλωσε χθες ότι μπορεί το περιστατικό εκείνο να επαναληφθεί λόγω των εξόδων που κάνει ο σημερινός γκολκίπερ της Γερμανίας Μάνουελ Νόιερ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή