Αγραφιώτης, Σωπήλης στη Λίγκα

Αγραφιώτης, Σωπήλης στη Λίγκα

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέχρι και την παραμονή των εκλογών για τη θέση του προέδρου και του αναπληρωτή προέδρου της Σούπερ Λιγκ πολύ δύσκολα θα μπορούσε κάποιος να προβλέψει όσα διαδραματίστηκαν χθες στα γραφεία της Σούπερ Λιγκ.

Ουσιαστικά, έπειτα από μια περίοδο ψυχρότητας στις σχέσεις Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, επετεύχθη σύμπλευση ως προς τα προτεινόμενα πρόσωπα για τις δύο κορυφαίες θέσεις του συνεταιρισμού. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος, ήταν αυτός που πρότεινε για τη θέση του προέδρου τον αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού, Τάκη Αγραφιώτη, και εν συνεχεία ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, Γιάννης Βρέντζος, πρότεινε για τη θέση του αναπληρωτή προέδρου τον αντιπρόεδρο του Παναθηναϊκού, Στράτο Σωπήλη.

Αμφότεροι επικαλέστηκαν το καλό του αθλήματος και τη σύμπνοια που θα πρέπει να υπάρξει τόσο στον συνεταιρισμό όσο και στον χώρο του ποδοσφαίρου προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που υπάρχουν. Οι κ. Αγραφιώτης και Σωπήλης ψηφίστηκαν ομόφωνα και από τις 18 ομάδες, πολλές εκ των οποίων έμαθαν για τις δύο υποψηφιότητες μόλις λίγες ώρες πριν από την έναρξη του Δ.Σ. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που στα «πηγαδάκια» δεν έκρυψαν την έκπληξή τους για τη συμφωνία κορυφής στην ηγεσία της Σούπερ Λιγκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επαφές των δύο πλευρών έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα. Στον Παναθηναϊκό δεν αντιμετώπιζαν θετικά το ενδεχόμενο εκλογής του Γ. Μποροβήλου στην προεδρία, ο οποίος μέχρι προχθές εμφανιζόταν ως φαβορί. Επίσης, ήθελαν να έχουν εκπροσώπηση σε υψηλότερο επίπεδο στα θεσμικά κέντρα. Στον Ολυμπιακό υπήρχε από καιρό η σκέψη για υποψηφιότητα του Τ. Αγραφιώτη, η οποία τελικά πέρασε συναινετικά.

Το στίγμα έδωσε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος αποχωρώντας από τα γραφεία της οδού Αστροναυτών είπε στους δημοσιογράφους: «Το προεδρείο πρέπει να είναι κοινής αποδοχής γιατί υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και θέματα που πρέπει να προωθήσουμε για να δώσουμε λύσεις».

Ο Τ. Αγραφιώτης είναι στη σειρά ο τέταρτος πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ που προέρχεται από τον Ολυμπιακό στα οχτώ χρόνια ύπαρξής της. Η αρχή έγινε από τον Π. Κόκκαλη (2006 – 2007) και στη συνέχεια πρόεδροι έγιναν οι Β. Μαρινάκης (2011 – 2012) και Γ. Μώραλης (2012 – 2014). Από τον Παναθηναϊκό πρόεδροι διατέλεσαν οι Γ. Βαρδινογιάννης (2007 – 2008) και Ν. Πατέρας (2009 – 2010).

Οι πρώτες δηλώσεις των Αγραφιώτη και Σωπήλη ήταν σε συναινετικό κλίμα: «Η σημερινή (σ.σ. χθεσινή) συνεδρίαση της Σούπερ Λιγκ αποτελεί ένα μεγάλο θετικό βήμα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η ομοφωνία που υπήρξε, δείχνει συναίνεση και ένα νέο τρόπο σκέψης», υποστήριξε ο νέος πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ που υπήρξε διευθυντής του γραφείου του Γιάννη Ιωαννίδη στην πρόσφατη θητεία του ως υφυπουργού Αθλητισμού. Από την πλευρά του ο κ. Σωπήλης τόνισε: «Η αξιοπιστία, το ήθος και η αξιοπρέπεια των ανθρώπων συνάδουν στο να πάμε ένα βήμα μπροστά. Και θα το κάνουμε λίαν συντόμως».

Θέματα, όπως η διαιτησία και οι δανεικοί ποδοσφαιριστές δεν συζητήθηκαν χθες παρότι ήταν στην ημερήσια διάταξη και μεταφέρθηκαν για το επόμενο Δ.Σ.

Κλήρωση πρωταθλήματος

Χθες πραγματοποιήθηκε και η κλήρωση του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ 2014-15. Στη σέντρα της 23ης Αυγούστου θα βρεθούν οι: ΠΑΣ Γιάννινα-Αστ. Τρίπολης, Ολυμπιακός-Νίκη Βόλου, Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός, Ατρόμητος-Πλατανιάς, Α.Ο. Κέρκυρας-Πανθρακικός, ΠΑΟΚ-ΑΕΛ Καλλονής, Πανιώνιος-Εργοτέλης, Βέροια-SKODA Ξάνθη και ΟΦΗ-Παναιτωλικός. Ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό στην 8η αγωνιστική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή