«Λύγισε» ο Κύργιος από τον Ράονιτς

«Λύγισε» ο Κύργιος από τον Ράονιτς

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Η νέα γενιά του παγκόσμιου τένις προκαλεί αίσθηση με την πορεία της στο κορυφαίο τουρνουά τένις στον κόσμο. Ο 23χρονος Καναδός Μίλος Ράονιτς και ο (συνομήλικός του) Βούλγαρος Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ προκρίθηκαν χθες στον ημιτελικό γύρο του λονδρέζικου γκραν σλαμ, όπου την Παρασκευή θα αντιμετωπίσουν την παλιά φρουρά, τον Ρότζερ Φέντερερ και τον Νόβακ Τζόκοβιτς αντίστοιχα.

Μετά τον θρίαμβο της Τρίτης επί του Ναδάλ, ο Κύργιος δεν τα κατάφερε στον προημιτελικό με τον Ράονιτς (νούμερο 9 στον κόσμο). Αν και πήρε το πρώτο σετ με 7-6, έχασε τα τρία επόμενα με 6-2, 6-4, 7-6 και αποχαιρέτησε το Λονδίνο. Με την πορεία του, πάντως, στην πρώτη του συμμετοχή στο Γουίμπλεντον, δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες για το μέλλον.

Το σερβίς του 19χρονου Κύργιου που είναι νούμερο 144 στην παγκόσμια κατάταξη, είναι το μεγάλο του όπλο. Στον αγώνα με τον Ναδάλ πέτυχε 37 άσους. Γεγονός που δεν άφησε ασχολίαστο ο Ισπανός τενίστας, που είναι νούμερο 1 στον κόσμο: «Δεν μπόρεσα να διαβάσω το σερβίς του. Δεν κατάφερα να επιστρέψω αρκετές μπάλες. Στο τάι μπρέικ, σέρβιρε καλύτερα από εμένα. Αυτό είναι πλεονέκτημα σε αυτές τις περιπτώσεις. Συγχαρητήρια στον Κύργιο», είπε χαρακτηριστικά ο Ναδάλ.

Από την πλευρά του, ο Ντιμιτρόφ προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στον ημιτελικό γύρο ενός τουρνουά γκραν σλαμ. Ο Βούλγαρος τενίστας επικράτησε του περσινού νικητή στο Λονδίνο, του Σκωτσέζου, Αντι Μάρεϊ με το καθαρό 3-0 σετ (6-1, 7-6, 6-2).

Επόμενο εμπόδιό του θα είναι ο Ο Ελληνοαυστραλός τενίστας δεν κατάφερε να προκριθεί στην ημιτελική φάση του Γουίμπλεντον ένα 24ωρο μετά τον θρίαμβο επί του Ναδάλ. Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο 27χρονος Σέρβος πέρασε δύσκολες στιγμές με τον Κροάτη Τσίλιτς. Βρήκε, όμως, τον τρόπο να ανατρέψει το εις βάρος του 1-2 στα σετ και να επικρατήσει με 3-2 (6-1, 3-6, 6-7, 6-2, 6-2).

Ο Ράονιτς θα αντιμετωπίσει στην τετράδα τον κορυφαίο τενίστα όλων των εποχών, τον Ελβετό Ρότζερ Φέντερερ που νίκησε χθες τον συμπατριώτη του Στάνισλας Βαβρίνκα με 3-6, 7-6, 6-4, 6-4. Ο Φέντερερ ψάχνει τον 8ο τίτλο του στο Γουίμπλεντον και συνολικά 18ο σε γκραν σλαμ.

Την ίδια ώρα, ο τρόπος με τον οποίο εγκατέλειψε η Σερίνα Γουίλιαμς τον αγώνα που έδινε στο διπλό με συμπαίκτρια την αδελφή της, Βίνους, ανησύχησε την παγκόσμια τενιστική κοινότητα. Η Αμερικανίδα τενίστρια αδυνατούσε ακόμη και να κρατήσει το μπαλάκι στο χέρι, γεμίζοντας με αγωνία όσους την παρακολουθούσαν. «Είμαι πληγωμένη. Δεν μπορούσα να συνεχίσω στο τουρνουά», δήλωσε η ίδια, χωρίς να δοθούν λεπτομέρειες αναφορικά με το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.

Σήμερα θα διεξαχθούν οι ημιτελικοί στο ταμπλό των γυναικών. Αρχικώς, στον τσέχικο «εμφύλιο» θα αναμετρηθούν η Λούσι Σαφάροβα και η Πέτρα Κβίτοβα. Εν συνεχεία θα παίξουν η Καναδή Ευγενί Μπουσάρ και η Ρουμάνα Σιμόνα Χάλεπ. Στους χθεσινούς προημιτελικούς, η Μπουσάρ νίκησε τη Γερμανίδα Σαμπίν Λισίτσκι με 6-4, 6-0 και η Χάλεπ την επίσης Γερμανίδα Αντζέλικα Κρέμπερ με 6-3, 6-4.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή