Δύο ελληνικά «αστέρια» στη Λωζάννη

Δύο ελληνικά «αστέρια» στη Λωζάννη

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας μικρός… γαλαξίας από αστέρια θα βρεθεί σήμερα στη Λωζάννη όπου διεξάγονται οι 7οι αγώνες του «Ντάιαμοντ Λιγκ». Εκεί θα είναι και δύο από τους κορυφαίους αθλητές μας, ο Κώστας Φιλιππίδης και ο Λούης Τσάτουμας. Οι πρωταθλητές θα συνεχίσουν τις εμφανίσεις τους στη σειρά αγώνων, με στόχο να κυνηγήσουν καλές επιδόσεις και φυσικά βαθμούς, οι οποίοι θα τους κρατήσουν εντός του… κυνηγιού των διαμαντιών.

Ο Κώστας Φιλιππίδης έχει καλύτερο φετινό άλμα στα 5,62 και πρέπει να υπερβεί τα 5,70 για να βρεθεί υψηλότερα στην κατάταξη. Απέναντί του θα έχει κάποιους από τους καλύτερους αθλητές του επί κοντώ. Ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ του κλειστού Ρενό Λαβιλενί (Γαλλία) θέλει να ξεπεράσει τα 6,00 μ. και στον ανοιχτό στίβο. Στις συμμετοχές ξεχωρίζουν και οι Ράφαελ Χολζντέπε (Γερμανία), Πιοτρ Λίσεκ (Πολωνία), Μάλτε Μορ (Γερμανία) και ο Βραζιλιάνος Τιάγκο Μπραζ. Μετά τη Λωζάννη, ο Κώστας Φιλιππίδης θα αγωνιστεί και στο Παρίσι.

Ολυμπιονίκες και παγκόσμιους πρωταθλητές θα έχει απέναντί του και ο Λούης Τσάτουμας. Ο άλτης έχει καλύτερη εφετινή επίδοση τα 8,25 μ. Την πρωτιά έχει ως στόχο και ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Μ. Βρετανίας Γκρεγκ Ράδερφορντ. Στις συμμετοχές, επίσης, ξεχωρίζουν οι τρεις πρώτοι του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2013, Αλεξάντερ Μένκοφ (Ρωσία), Ιγκνίσιους Γκάισαχ (Ολλανδία) και Λούις Ριβέρα Μοράλες (Μεξικό). Συναρπαστικός αναμένεται να είναι και ο τελικός των 400 μ. ανδρών. Εκεί θα βρεθούν αντιμέτωποι ο Ολυμπιονίκης του 2012 Κιρανί Τζέιμς (Γρενάδα) με τον Αμερικανό ολυμπιονίκη του 2008 και παγκόσμιο πρωταθλητή του 2013 ΛαΣον Μέριτ. Στα 200 μ. θα αγωνιστεί και ο Γιόχαν Μπλέικ (Τζαμάικα).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή