Πάντα υπερβολικοί

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Γιώργος Καραγκούνης κατά πρώτο λόγο και ο Κώστας Κατσουράνης κατά δεύτερο είναι δύο παίκτες που έχουν προσφέρει πολλά στην Εθνική, από την κατάκτηση του Euro 2004 έως την πρόκρισή της στις «16» καλύτερες ομάδες του κόσμου. Ουδείς μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό.

Ομως, από το σημείο αυτό, να φτάνουμε να τους «ευγνωμονούμε» για όσα προσέφεραν στο έθνος, πάει πολύ. Στο κάτω κάτω, είναι τιμή και δόξα να φοράς τη φανέλα με το εθνόσημο και επιπλέον γι’ αυτήν τους την παρουσία ανταμείφτηκαν αδρά. Εδωσαν πολλά, αλλά πήραν και πολλά. Και καλά έκαναν. Η πατρίδα πρέπει να ευγνωμονεί τους ευεργέτες της, που προσέφεραν ανιδιοτελώς τον εαυτό τους.

Σίγουρα είναι απαραίτητο να γίνει ένας φιλικός αγώνας προς τιμήν του Γιώργου Καραγκούνη, που ανακοίνωσε πως δεν θα ξαναφορέσει τη γαλανόλευκη, όπως και για τον Κώστα Κατσουράνη, όταν το δηλώσει. Ομως ας μη φτάνουμε στις υπερβολές να τους θεωρούμε «εθνικούς ήρωες» ή πως έγραψαν άλλο ένα έπος στην ελληνική Ιστορία. Οι πρώτοι έχουν αναδειχθεί στα πεδία των μαχών δίνοντας τη ζωή τους, ενώ τα έπη έχουν γραφτεί στους πολέμους. Ας μη βάζουμε στην ίδια ζυγαριά ανομοιόμορφα πρόσωπα και γεγονότα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή