«Ανοιγμα» και στον αθλητικό τουρισμό

«Ανοιγμα» και στον αθλητικό τουρισμό

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο σπουδαίες αθλητικές διοργανώσεις που συνδυάζουν τον πρωταθλητισμό με τον αθλητικό τουρισμό αρχίζουν σήμερα στη χώρα μας. Πρόκειται για το παγκόσμιο πρωτάθλημα πάλης στην άμμο όλων των ηλικιακών κατηγοριών, που θα διεξαχθεί στην Κατερίνη, ενώ ύστερα από 10 χρόνια «αθλητικής σιωπής», το Ολυμπιακό Κέντρο Ανω Λιοσίων ανοίγει τις πύλες του και υποδέχεται διεθνείς αγώνες τζούντο. Συνολικά αυτό το τριήμερο θα βρεθούν στην Ελλάδα περισσότεροι από 1.000 αθλητές, προπονητές και συνοδοί.

«Στους αγώνες της Κατερίνης οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ξεπεράσει τις 200. Θα αγωνιστούν αθλητές και αθλήτριες από 20 χώρες. Μαζί με τους συνοδούς και τους προπονητές έχουν έρθει στην πόλη της Πιερίας περισσότερα από 400 άτομα. Μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις θα αναδείξουμε τις ομορφιές της χώρας μας και θα την στηρίξουμε σε αυτή τη δύσκολη περίοδο», δήλωσε ο ολυμπιονίκης και πρόεδρος της ΕΟΦΠ, Κώστας Θάνος.

Η πάλη στην άμμο είναι ένα, σχετικά, νέο άθλημα. Η παγκόσμια ομοσπονδία έχει στόχο να την εντάξει στους Παγκόσμιους Αγώνες αθλημάτων της άμμου. Στη διοργάνωση της Κατερίνης θα πάρουν μέρος ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές που βλέπουν το πρωτάθλημα ως μία ευκαιρία προπόνησης εν όψει των σημαντικών διοργανώσεων της σάλας. Τη χώρα μας θα εκπροσωπήσουν 50 αθλητές και αθλήτριες σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες.

Στα Λιόσια, στο στάδιο όπου πριν από 10 χρόνια ο Ηλίας Ηλιάδης είχε αναδειχθεί χρυσός ολυμπιονίκης, αρχίζουν σήμερα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα τζούντο έως 18 ετών. Στη διοργάνωση θα πάρουν μέρος 465 αθλητές και αθλήτριες. Με τα ελληνικά χρώματα θα αγωνιστούν 20 τζουντόκα οι οποίοι έχουν στόχο να συνεχίσουν τη χρυσή ιστορία του Ηλία Ηλιάδη.

Και οι δύο διοργανώσεις θα ολοκληρωθούν την Κυριακή, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες θα παραμείνουν στην Ελλάδα προκειμένου να κάνουν διακοπές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή