ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Διακρίσεις σε πάλη και τζούντο, η σκυτάλη στην ιστιοπλοΐα

Διακρίσεις σε πάλη και τζούντο, η σκυτάλη στην ιστιοπλοΐα

Με οργανωτική επιτυχία και ελληνικές διακρίσεις ολοκληρώθηκαν το παγκόσμιο πρωτάθλημα πάλης στην άμμο (Κατερίνη) και το ευρωπαϊκό τζούντο εφήβων (Λιόσια). Τη… σκυτάλη των διεθνών διοργανώσεων θα πάρει το ιστιοπλοϊκό πρωτάθλημα Ευρώπης στα «470», το οποίο θα αρχίσει αύριο στον Σαρωνικό.

Εντυπωσιακή ήταν η εμφάνιση των παλαιστών μας στην άμμο της Κατερίνης. Κατέκτησαν 9 χρυσά, 9 ασημένια και 9 χάλκινα και απέδειξαν ότι το άθλημα ταιριάζει στους Ελληνες. Στις συμμετοχές ξεχώρισε η δευτεραθλήτρια Ευρώπης Μαρία Πρεβολαράκη που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια κόσμου στα 60κ. «Με κέρδισε η πάλη στην άμμο. Θα πάρω μέρος και σε άλλους αγώνες», τόνισε. Χρυσά μετάλλια, επίσης, κατέκτησαν: Γυν.: 70κ.: Αθ. Γιαννουσά. Εφ.: 60κ.: Φ. Παπαδάκης, 80κ.: Γκ. Ματσουκατίδης. Νεάν.: +60κ.: Κ. Πιτσιάβα. Παίδ.: 60κ.: Γ. Καρυπίδης, 70κ.: Θ. Ιωσηφίδης, +70κ.: Θ. Κυριακίδης. Κορασίδες: 50κ.: Ιορδ. Καραθάνου.

Οι τζουντόκα μας μπορεί να μην κατέκτησαν μετάλλιο (καλύτερη θέση η 9η του Γ. Παναγιωτόπουλου στα 90κ.), αλλά η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ενθουσιάστηκε από το επίπεδο των αγώνων και αποφάσισε να αναθέσει και άλλους στη χώρα μας.