Καρδιά ή μυαλό…

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βραζιλία – Γερμανία απόψε στον πρώτο ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Δύο ομάδες, δύο χώρες, με διαφορετική προσέγγιση στο ποδόσφαιρο. Η πρώτη, με τεράστια οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, «ζει» για το άθλημα. Η δεύτερη το έχει αναγάγει σε οργάνωση και σχεδιασμό. Η εφαρμογή της «ψυχρής» λογικής με την οποία έχει κυριαρχήσει στην παγκόσμια οικονομία.

Η οργανώτρια δεν δείχνει ικανή να βγάλει έξω από τον τελικό τους Γερμανούς. Σε μία εποχή όπου οι πάλαι ποτέ γητευτές της μπάλας προσπαθούν να μπουν στα ευρωπαϊκά «καλούπια», όπου κυριαρχούν η δύναμη και η ταχύτητα και όχι η τέχνη, δεν μπορούν να ακολουθήσουν τους αντιπάλους τους. Εχουν μάθει να παίζουν μπάλα στις αμμουδιές και όχι στα οργανωμένα «5Χ5».

Τι είναι αυτό που μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα; Πιστεύω το «θέλω» των παικτών του Σκολάρι. Η προσδοκία ενός ολόκληρου έθνους να κατακτήσει το τρόπαιο. Δεν υπάρχει κάτι άλλο που θα μπορέσει να ανατρέψει τα προγνωστικά. Γιατί δεν είναι δυνατόν μέσα σε λίγα 24ωρα να γίνει η Βραζιλία καλύτερη ομάδα από τη Γερμανία. Ειδικά με τις απουσίες που θα έχει, η «ποδοσφαιρική λογική» βλέπει επικράτηση της δεύτερης. Πιθανότατα και χωρίς πολύ… κόπο.

Επειδή όμως στον έρωτα η λογική πάει… περίπατο, ουδείς μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά για το πού θα υπακούσει η «στρογγυλή θέα»: στην καρδιά ή στο μυαλό;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή