Δυνατή πρόβα για τον ελληνικό στίβο

Δυνατή πρόβα για τον ελληνικό στίβο

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ραντεβού στο Αργος Ορεστικό έχουν δώσει σήμερα κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες του στίβου. Το 3ο γκραν πρι της σεζόν θα αποτελέσει μία… πρόβα για τα πανελλήνια πρωταθλήματα ανδρών και γυναικών (19-20/7), ενώ αρκετοί πρωταθλητές θα προσπαθήσουν να πετύχουν το όριο που θα τους δώσει την πρόκριση για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ζυρίχης.

Το ύψος αναμένεται να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των φίλων του αθλήματος. Αντιμέτωποι θα βρεθούν ο Κώστας Μπανιώτης και ο Κύπριος Κυριάκος Ιωάννου. Ο Ελλαδίτης άλτης, ο οποίος είχε βρεθεί θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ, επέστρεψε στην ενεργό δράση ύστερα από την απόφαση του ΣΕΓΑΣ να προχωρήσει σε προσωρινή διακοπή της διαθεσιμότητάς του μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση. Τώρα θα κυνηγήσει ένα άλμα στα 2,28 μ. ώστε να αγωνιστεί στη Ζυρίχη. Τον ίδιο στόχο έχει και ο Κυριάκος Ιωάννου. Ο άλτης έχει ξεπεράσει τα προβλήματα τραυματισμών και επιθυμεί να επιστρέψει σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο.

Στο Αργος Ορεστικό θα ξεκινήσει τη θερινή σεζόν και ο Μάκης Στεργιούλης. Ο αθλητής των 100 μ. αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα με τον αστράγαλο και είχε μείνει εκτός αγώνων. Στη γραμμή εκκίνησης θα βρει, μεταξύ άλλων, τους Χρήστο Καλαμάρα και Ιορδάνη Ρουσάκη.

Στα 400 μ., ο Γιάννης Λουλάς θα προσπαθήσει να διανύσει την απόσταση σε χρόνο καλύτερο από τα 51.10’’ για να «ανεβεί» στο αεροπλάνο για τη Ζυρίχη. Εχει ατομικό ρεκόρ 51.75’’.

Στο μήκος των γυναικών ξεχωρίζουν οι Εφη Κολοκυθά και Ευαγγελία Γαλένη, ενώ στον αγώνα είναι πιθανό να πάρει μέρος και η Αθανασία Πέρρα. Τον πρώτο της αγώνα επί ελληνικού εδάφους θα κάνει η Τατιάνα Γκούσιν, η οποία ζει και γυμνάζεται στην Τζόρτζια. Η νεαρή άλτρια του ύψους θα επιδιώξει να βελτιώσει το φετινό της 1,81 μ. Στα 200 μ. των γυναικών θα πάρουν μέρος και οι Κατερίνα Σαρρή και Ηρώ Πιντή.

• Με την τελετή έναρξης αρχίζει σήμερα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα «470», το οποίο θα διεξαχθεί στον Σαρωνικό. Στη διοργάνωση αναμένεται να πάρουν μέρος περισσότερα από 100 ιστιοπλοϊκά σκάφη, ενώ ανάμεσα στα πληρώματα ξεχωρίζουν οι Παναγιώτης Μάντης – Παύλος Καγιαλής. Οι ιστιοπλόοι πριν από λίγες ημέρες κατέκτησαν το χρυσό στη Διεθνή Εβδομάδα του Κιέλου και δεν κρύβουν ότι ανάλογο στόχο έχουν και στη διοργάνωση της Ελλάδας. «Είναι ωραίο να αγωνίζεσαι στη χώρα σου. Βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση και θα διεκδικήσουμε την πρωτιά σε γνώριμα, για εμάς, νερά. Ο ανταγωνισμός αναμένεται να είναι υψηλός, καθώς στη χώρα μας έχουν έρθει τα καλύτερα πληρώματα της Ευρώπης. Θέλουμε να επιστρέψουμε στην κορυφή», δήλωσαν στην «Κ» οι πρωταθλητές Ευρώπης του 2010.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή