Σκάνδαλο με εισιτήρια και πιθανή εμπλοκή Μπλάτερ

Σκάνδαλο με εισιτήρια και πιθανή εμπλοκή Μπλάτερ

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκάνδαλο με παράνομη διανομή εισιτηρίων σε αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου αποκάλυψε η βραζιλιάνικη αστυνομία, συλλαμβάνοντας τον Βρετανό Ρέι Γουίλαν. Ο Γουίλαν είναι γενικός διευθυντής της εταιρείας Match Hospitality, η οποία έχει την αποκλειστική συνεργασία με τη FIFA σε θέματα διανομής εισιτηρίων στα τελευταία τέσσερα Παγκόσμια Κύπελλα.

Ο Γουίλαν συνελήφθη στο ξενοδοχείο Κόπα Καμπάνα Πάλας του Ρίο ντε Τζανέιρο, μέρος στο οποίο διαμένει η πλειονότητα των στελεχών της FIFA κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, γεγονός που ενδέχεται να εμπλέξει στην υπόθεση και τον γιο του Σεπ Μπλάτερ. Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες της βραζιλιάνικης αστυνομίας, ο γιος του προέδρου της FIFA, είναι πιθανότατα μέτοχος της Match Hospitality, κάτι που θα εξακριβωθεί πλήρως στην πορεία των ερευνών.

Οπως εκτιμάται, στο Παγκόσμιο Κύπελλο που ρίχνει αύριο την αυλαία του, διανεμήθηκαν 1.000 εισιτήρια ανά παιχνίδι, είτε διπλοπουλώντας το ίδιο εισιτήριο, είτε πουλώντας το στη μαύρη αγορά σε απίστευτα υψηλές τιμές, λόγω της τεράστιας ζήτησης που υπήρχε. Εάν το εισιτήριο δεν εξασφάλιζε την παρουσία του αγοραστή στο γήπεδο μετά τον έλεγχο στα γκισέ του γηπέδου, ο αγοραστής δεν μπορούσε να αποδείξει την αυθεντικότητά του, δεδομένου πως η αγορά του δεν είχε γίνει με νόμιμο τρόπο.

Την περασμένη εβδομάδα, είχαν συλληφθεί 11 άτομα πριν από αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, οι οποίοι προσπαθούσαν να διοχετεύσουν τα εισιτήρια μέσω της «μαύρης» αγοράς. Οι Αρχές έπειτα από πληροφόρηση, σημάδεψαν συγκεκριμένο αριθμό εισιτηρίων, συλλαμβάνοντας επ’ αυτοφώρω τους δράστες. Ανάμεσα στους 11 συλληφθέντες, ήταν και ο Αλγερινός Μοχαμάντου Λαμίνε Φοφανά που παρουσιαζόταν ως ο επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης. Λίγο πριν από τη σύλληψή του, ο Φοφανά είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Γουίλαν στην οποία γινόταν διαπραγμάτευση της τιμής του εισιτηρίου, όπως απεδείχθη από την αστυνομία που είχε τοποθετήσει κοριούς στα τηλέφωνα αμφότερων των εμπλεκομένων.

Η ποινή φυλάκισης με την οποία απειλείται ο Γουίλαν μπορεί να φθάσει τα τέσσερα χρόνια, αναφέρει η αστυνομία, ωστόσο το κατηγορητήριο θα συνταχθεί αποκλειστικά από τους εισαγγελείς εντός μηνός.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, τα κέρδη της οργάνωσης μόνο από το εν εξελίξει Παγκόσμιο Κύπελλο φθάνουν τα 90 εκατομμύρια ευρώ. Οπως όμως αναφέρθηκε, η συνεργασία της Match Hospitality με τη FIFA είναι μακρά, οπότε σε περίπτωση που αποδειχθεί πως αυτή η διαδικασία λάμβανε χώρα για περισσότερα χρόνια, τα κέρδη μέσω της παράνομης δραστηριότητας ενδέχεται να ανέβουν σε δυσθεώρητα ύψη.

Η FIFA είχε αναφέρει πως ο τρόπος εκτύπωσης των εισιτηρίων ήταν τέτοιος που περιόριζε στο ελάχιστο τις πιθανότητες να γίνεται παραβατική συμπεριφορά, ωστόσο όπως απεδείχθη οι συγκεκριμένοι άνθρωποι βρήκαν τον τρόπο να δημιουργήσουν τον δικό τους μηχανισμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή