Τελικώς… τελικός

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να λοιπόν που φτάσαμε στη λήξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Βραζιλία – Ολλανδία σήμερα, για την τρίτη θέση της… παρηγοριάς και Γερμανία – Αργεντινή, αύριο, στον τελικό, που θα αναδείξει την κορυφαία ομάδα του κόσμου.

Ηταν ένα τουρνουά που ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, αλλά η συνέχεια δεν ήταν αντάξια των προσδοκιών των φιλάθλων, που περίμεναν να απολαύσουν ποδόσφαιρο. Από παιχνίδι σε παιχνίδι έπεφτε και ο ρυθμός. Ακόμα και ο ημιτελικός Βραζιλίας – Γερμανίας δεν θα μείνει στην Ιστορία για την επιβλητική εμφάνιση της ομάδας του Γιοαχίμ Λεβ, αλλά για την άνευ προηγουμένου συντριβή της διοργανώτριας.

Να ελπίσουμε πως στους δύο τελευταίους αγώνες θα δούμε κάτι καλύτερο; Δεν το πιστεύω. Πιθανότατα στον μικρό τελικό, απελευθερωμένοι από το άγχος, οι προπονητές να αφήσουν τους παίκτες να παίξουν πιο ελεύθερα. Αλλά και πάλι, η μη ύπαρξη ουσιαστικού κινήτρου θα μειώσει και την προσπάθεια. Κατά πολλούς, αυτό που κάνει το συγκεκριμένο ματς να αποκτά ενδιαφέρον είναι η αντίδραση που θα έχουν οι Βραζιλιάνοι κατά την είσοδο των διεθνών τους στον αγωνιστικό χώρο και κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης του Εθνικού Υμνου της χώρας τους.

Οσο για φαβορί, δεν υπάρχει άλλο από την Ολλανδία. Εστω και απογοητευμένη, με τον τρόπο που αποκλείστηκε, έχει τον τρόπο να μην αφήσει τη Βραζιλία να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. Η τελευταία θα προσπαθήσει να μαζέψει τα συντρίμμια της. Ομως, εκτός από την ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι διεθνείς της, αποδείχθηκε πως ήταν πολύ «λίγοι» να σηκώσουν το βάρος της κληρονομιάς, που έχει η φανέλα με τα πέντε αστέρια.

Οσο για τον τελικό, έστω κι αν σε τέτοιους αγώνες κυριαρχεί η άποψη πως δεν υπάρχει φαβορί, η Γερμανία θα έχει τον πρώτο λόγο για να σηκώσει το τρόπαιο. Και η μέχρι τώρα πορεία της, αλλά και η ευχέρεια που έχει στο σκοράρισμα, βάζουν στη δεύτερη μοίρα των προγνωστικών την Αργεντινή η οποία τα περιμένει όλα από τον Μέσι.

Δεν έχει εναλλακτικές λύσεις ο προπονητής της και με την απουσία του Ντι Μαρία το βάρος όλο θα πέσει στις πλάτες του ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα.

Πώς μπορεί να αντεπεξέλθει σ’ αυτή τη δύσκολη αποστολή,ο Μέσι, όσο ταλέντο κι αν διαθέτει; Οταν, μάλιστα, η Γερμανία έχει ξεφύγει από τον παραδοσιακό της τρόπο και, λόγω αρκετών παικτών της Μπάγερν στη σύνθεσή της, έχει προσθέσει και την πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, δίνοντας ένα… ισπανικό χρώμα στην εικόνα που παρουσιάζει.

Για να κάνει την έκπληξη η Αργεντινή, θα πρέπει να θυμίσει ο Μέσι με την απόδοσή του τον… Μαραντόνα και οι υπόλοιποι συμπαίκτες του να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους. Αλλά και πάλι, πιστεύω, θα χρειαστεί να «κοιμηθούν» οι παίκτες του Λεβ…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή