Στην Ουγγαρία με ελπίδες το πόλο

Στην Ουγγαρία με ελπίδες το πόλο

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο εθνικό κολυμβητήριο της Ουγγαρίας, που φέρει το όνομα του τρεις φορές ολυμπιονίκη της κολύμβησης και αρχιτέκτονα του σταδίου, Αλφρεντ Χάγιος, θα βρεθούν αντιμέτωπες οι κορυφαίες ομάδες πόλο της Ευρώπης σε άνδρες και γυναίκες. Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα αρχίσει στις 14 Ιουλίου με τους αγώνες των ανδρών, ενώ δύο ημέρες αργότερα θα ξεκινήσει και η αντίστοιχη διοργάνωση των γυναικών. Η εθνική ανδρών είχε ευνοϊκή κλήρωση. Θα βρεθεί αντιμέτωπη, στο α΄ γκρουπ, με Μαυροβούνιο, Ιταλία, Ρουμανία, Ρωσία και Γεωργία. Στον β΄ όμιλο μετέχουν οι Σερβία, Ουγγαρία, Γερμανία, Κροατία, Γαλλία και Ισπανία.

«Πρόκειται για μία δύσκολη διοργάνωση. Οι αναμετρήσεις θα είναι υψηλού επιπέδου γιατί το πόλο παίζεται κυρίως στην Ευρώπη. Είμαστε σε καλή κατάσταση. Το δικό μας γκρουπ, θεωρητικά, είναι πιο εύκολο. Βέβαια, σε μία τέτοια διοργάνωση δεν υπάρχουν εύκολα και δύσκολα παιχνίδια. Εκτός από όλα τα άλλα πρέπει να έχεις και την τύχη με το μέρος σου», δήλωσε στην «Κ» ο Χρήστος Αφρουδάκης, ο οποίος θα φορέσει το σκουφάκι της Εθνικής για 7η φορά σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Η καλύτερη θέση που έχει κατακτήσει η ελληνική ομάδα σε αντίστοιχη διοργάνωση είναι η 4η (1999). Στο πρόσφατο κύπελλο «Σαμαρτζίδης», οι διεθνείς μας είχαν την ευκαιρία να μετρήσουν τις δυνάμεις τους απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους. «Είμαστε καλά προετοιμασμένοι. Στο “Σαμαρτζίδης Καπ” δείξαμε τα θετικά, αλλά και τις αδυναμίες μας. Η τελευταία εβδομάδα κύλησε προσπαθώντας να διορθώσουμε κάποιες λεπτομέρειες», τόνισε ο 30χρονος περιφερειακός. Στην Ουγγαρία θα ταξιδέψουν και οι Κ. Τσαλκάνης, Στ. Γαλανόπουλος, Χρ. Κολόμβος, Κ. Μουρίκης, Κ. Ποντικέας, Δ. Τίγκας, Β. Δελακάς, Μ. Μυλωνάκης, Aγγ. Βλαχόπουλος, Γ. Φουντούλης, Γ. Δερβίσης, Αλ. Γούνας.

Στις 16 Ιουλίου θα αρχίσουν και οι αγώνες των γυναικών. Θα πάρουν μέρος οκτώ χώρες χωρισμένες σε δύο ομίλους. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα βρίσκεται στον 1ο όμιλο μαζί με τη διοργανώτρια Ουγγαρία, την Ολλανδία και τη Μεγάλη Βρετανία. Στο 2ο όμιλο θα αγωνιστούν οι Ιταλία, Ρωσία, Ισπανία και Γαλλία. Τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση, τα οποία προετοιμάστηκαν κάτω από αντίξοες συνθήκες, στο πρώτο παιχνίδι θα αντιμετωπίσουν την ομάδα της Μ. Βρετανίας. «Η ομάδα μας είχε δύσκολη προετοιμασία. Αλλάξαμε τρία κολυμβητήρια και πήραμε μέρος σε μόνο ένα τουρνουά. Παρά τα προβλήματα, είμαστε σε καλή κατάσταση. Οι αθλήτριες έχουν αποδείξει ότι ξεχνούν τις δύσκολες στιγμές και έχουν στόχο τη διάκριση. Αυτό θα κάνουν και τώρα. Η Μ. Βρετανία χρειάζεται σεβασμό. Η Ολλανδία και η Ουγγαρία θεωρούνται ισάξιοι αντίπαλοι», υπογράμμισε ο προπονητής των γυναικών.

Από κάθε όμιλο, στην επόμενη φάση θα προκριθούν τρεις ομάδες. «Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Ολες οι ομάδες έχουν δυνατότητες και αδυναμίες. Θα προσπαθήσουμε να κρύψουμε τις αδυναμίες μας και να προβάλουμε τις δυνατότητές μας. Διαθέτουμε μία φρέσκια ομάδα και υπάρχει συνωστισμός για μία θέση στην αποστολή. Αυτό για έναν προπονητή αποτελεί ευχάριστο πονοκέφαλο», δήλωσε ο Γ. Μορφέσης.

Από το 1989, η εθνική γυναικών μετείχε σε όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στις δύο τελευταίες διοργανώσεις έχει κατακτήσει ισάριθμα ασημένια μετάλλια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή