Στην Αθήνα η εθνική ομάδα της Κορέας

Στην Αθήνα η εθνική ομάδα της Κορέας

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λάτρεις της αρχαίας Ελλάδας και την προσφοράς της στον παγκόσμιο αθλητισμό δήλωσε οι αθλητές από την ομάδα πάλης της Νότιας Κορέας, οι οποίοι βρίσκονται στη χώρα μας προκειμένου να πάρουν μέρος στο διεθνές τουρνουά «Ολυμπία» ελευθέρας, ελληνορωμαϊκής και πάλης γυναικών, που θα διεξαχθεί στο κλειστό της Αρχαίας Ολυμπίας (19-20/7). Χθες, η διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης παρέθεσε δείπνο σε παλαιστές και προπονητές.

Κοντά στην Αρχαία Αγορά και με θέα την Ακρόπολη, οι Κορεάτες εξέφρασαν για πολλοστή φορά τον θαυμασμό τους για την Ελλάδα. Χαρακτήρισαν «μαγευτικό μέρος» την περιοχή της Πλάκας και έβγαλαν εκατοντάδες φωτογραφίες. Στην Αρχαία Ολυμπία θα αγωνιστούν 16 Κορεάτες. Ανάμεσά τους βρίσκεται και ο Ολυμπιονίκης της Αθήνας στα 60κ της ελληνορωμαϊκής, Τζουνγκ Τζι Χιουν, ο οποίος επέλεξε τον αγώνα της Αρχαίας Ολυμπίας για να ολοκληρώσει την αγωνιστική του χρονιά. «Στην Αθήνα κατέκτησα το χρυσό μετάλλιο.

Το να αγωνιστώ στον χώρο απ' όπου ξεκίνησαν όλα αποτελούσε ένα είδος φόρου τιμής. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που το κατόρθωσα», δήλωσε συγκινημένος ο Ολυμπιονίκης και δύο φορές τριταθλητής κόσμου.

Η αποστολή της Κορέας ενθουσιάστηκε από την ελληνική κουζίνα και, ιδιαίτερα, από τις ελιές Καλαμών. Σήμερα, οι αθλητές θα επισκεφτούν την Ακρόπολη, το Μουσείο και το Παναθηναϊκό Στάδιο ενώ θα προπονηθούν στα γυμναστήρια του Εθνικού και του Άτλαντα Καλλιθέας.

«Πρόκειται για ιδιαίτερα καλούς αθλητές και αποτελεί τιμή για εμάς η συμμετοχή τους στη διοργάνωση με πολυπληθή ομάδα. Οι δικοί μας πρωταθλητές που προπονούνται μαζί τους θα έχουν την ευκαιρία για μία δυνατή προετοιμασία ενώ θα μάθουν και αρκετά «μυστικά» από αυτή τη μεγάλη παλαιστική σχολή της Ασίας. Έχουν εντυπωσιαστεί από την Ελλάδα και φεύγοντας θα διαφημίσουν τις ομορφιές της χώρας μας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΦΠ, Κώστας Θάνος. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή